Najnovije u Vijesti

Dani arhitekture u Istri 2022: Godišnja izložba članova DAI – SAI i gostujućih izlagača / Galerija DAI – SAI, 11.11. u 19 sati

vizual_WEB 430 px

Dani arhitekture u Istri 2022 nastavljaju se otvaranjem Godišnje izložbe članova DAI – SAI i gostujućih izlagača u Galeriji DAI – SAI u Puli, Smareglina 1, u petak, 11. studenoga 2022. godine u 19 sati.

Na izložbi će se predstaviti radovi članova Dai-Sai, Sekcije Djeca i arhitektura (DiA Dai-Sai) te gostujući autori Vanja Ilić i Dean Skira.

Izlažu: Jasmina Bašić / Karin Blažina / Đeni Gobić Bravar / Marko Hajdarović / Vanja Ilic / Berislav Iskra / Emil Ivančić / Karlo Ivančić / Emil Jurcan / Dino Krizmanic / Kristijan Mamić / Marko Martinčić mlađi / Dean Peteh / Iris Roce / Dean Skira / Lina Stepančić / Helena Sterpin / Leonid Zuban

Izložba ostaje otvorena do 24. studenoga 2022., radnim danom od 11 do 13 te od 17 do 19 sati.

Katalog Godišnje izložbe 2022

Festival Dani Orisa 22 / Zagreb, 4. i 5. 11. 2022. / program po danima

Festival Dani Orisa 22

RASPORED PROGRAMA PO DANIMA

ČETVRTAK, 3. studenoga 2022., 18 sati u Oris Kući arhitekture
Otvorenje izložbe MR2: 12xMR2

PETAK, 4. studenoga 2022.

12:30 Registracija

14:00 Ensamble Studio – Anton García Abril (Zoom razgovor)
:: ::   Iva Letilović & Igor Pedišić – ORIS NAGRADA
:: ::   Dean Skira & Ante Nikša Bilić
:: ::   Arhitekti Počivašek Petranovič
:: ::   Tezuka Architects

SUBOTA, 5. studenoga 2022.

9:00 Registracija

10:00 David Chipperfield
:: ::   Max Núñez
:: ::   Cecilia Puga & Paula Velasco
:: ::   Hrvoje Njirić
:: ::   SKROZ
:: ::   NFO
:: ::   studio nonstop
:: ::   Daniel Monheim – Christ & Gantenbein

Za više informacija o Festivalu i kotizacijama posjetite www.daysoforis.com

 

Dani Orisa 2

Dani arhitekture u Istri 2022: predavanje M. Granda / Galerija DAI – SAI, 21.10. u 19 sati

Matevz_430

Program Dana arhitekture u Istri 2022 nastavlja se u srijedu, 26. listopada u 19 sati u Galeriji DAI-SAI predavanjem “Gradnja sa zemljom i prirodnim materijalima” slovenskog arhitekta Matevža Grande.

O predavanju
Kamen, drvo i zemlja najstariji su građevinski materijali. Ljudi su njima od pamtivijeka gradili svoje domove. Današnjim jezikom opisali bi ih kao održive zbog niskog ugljičnog otiska, potpuno su prirodni, a njihova razgradnja tijekom cijelog životnog ciklusa zgrade ne predstavlja opterećenje za okoliš. Svi ti materijali vraćaju se u suvremenu arhitekturu. Ako je arhitektura prošlih godina težila najvećoj energetskoj učinkovitosti, u budućnosti će arhitektura tražiti učinkovita rješenja s prirodnim materijalima. 2/3 svjetske populacije još uvijek gradi zemljom. U zapadnom svijetu takva je gradnja imala pogrdni karakter jer se za zemlju govorilo da je materijal siromaha. Austrijski kipar Martin Rauch posljednja je tri desetljeća proučavao gradnju zemljom u raznim dijelovima svijeta, uspjevši tehnologiju nadograditi suvremenim spoznajama. Razvio je tehniku ​​nabijanja zemlje koja je sve prisutnija u modernoj arhitekturi. Gradnja zemljom je sama po sebi jednostavna. No, s druge strane, zahtijeva puno iskustva i poznavanja materijala.

Pročitaj ostatak…

Dani arhitekture u Istri 2022: izložba M. G. Grasso Cannizzo / Galerija DAI – SAI, 21.10. u 19 sati

MGGC_web 430

Dani arhitekture u Istri 2022 nastavljaju se u petak, 21. listopada 2022. u 19 sati u Galeriji DAI – SAI, otvorenjem izložbe radova talijanske arhitektice Marie Giuseppine Grasso Cannizzo, uz online predavanje autorice na talijanskom jeziku.

Pročitaj ostatak…

Dani Orisa 22 / Za članove DAI – SAI

Festival Dani Orisa 22

Društvo arhitekata Istre je partner Dana Orisa 22 te je za članove osigurano 10% popusta na redovne cijene kotizacija. Za ostvarivanje popusta obratite se na e-mail: ivica@oris.hr. Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.