Filmski ciklus u DAI-SAI-u u četvrtak 16.06. u 20h

U sklopu ciklusa dokumentarnih filmova o slavnim arhitektima i arhitektonskim djelima, pozivamo Vas na još jednu filmsku večer u MMC LUKA, u četvrtak 16. 06. 2011. godine, s početkom u 20 sati.
Ciklus dokumentarnih filmova o arhitekturi
ovog vam puta prikazuje dva dokumentarca iz serije “Architectures” u režiji R. Copansa, ARTE TV: Renzo Piano & Richard Rogers: The Georges Pompidou Centre i Pierre Chareu: Maison de Verre
Renzo Piano & Richard Rogers: The Georges Pompidou Centre

Centar Georges Pompidou, poznat i kao Beaubourg radi istoimene pariške četvrti u kojoj se nalazi, izgrađen je 1977. Centar su dizajnirali talijanski i britanski arhitekti Renzo Piano i Richard Rogers, koji su prvom nagradom na javnom natječaju isprojektirali građevinu avangardnu za svoje vrijeme. Tijekom gradnje projekt je bio često kritiziran, dok je sada hvaljen kao remek djelo „high tech“ arhitekture.

Pierre Chareu: Maison de Verre
„Staklena kuća“ (Maison de Verre) izgrađena je modernističkim stilom između 1928. i 1931. u Parizu. Dizajn kuće istaknuo je tri osnovne osobine: iskrenost materijala, promjenjivu prozirnost oblika i suprostavljanje „industrijskih“ materijala i opreme sa tradicionalnim stilom uređenja kuće.

Svaki dokumentarac prikazuje se na engleskom jeziku u trajanju 30′.

*Filmovi se prikazuju u klupskom prostoru u edukacijske svrhe.