Otvoren hotel Lone

Rovinjski hotel Lone, koji je projektirao Studio 3LHD, primio je prve goste.

Radi se o hotelu s pet zvjezdica u tzv. zoni Monte Mulini izrađenom prema projektu s kojim je ovaj renomirani zagrebački ured pobijedio na pozivnom natječaju 2006. godine. Izgradnja ovog hotela trenutačno je najveća turistička investicija u Hrvatskoj i jedno od najvećih izravnih ulaganja u hrvatski turizam u posljednjih nekoliko godina. Investitor je Maistra / Adris grupa. Izvođač radova bila je tvrtka Zagrebgradnja a na gradilištu je u dvije smjene radilo gotovo 500 radnika. Zahtjevnu konstrukciju hotela projektirao je Milan Crnogorac iz Hrvatskog instituta za mostove i konstrukcije.

Doprinos uređenju dali su i dizajneri iz grupe Numen (stolice i fotelje), te likovni umjetnici Ivana Franke (prostorna instalacija u centralnom lobbyju) i Silvio Vujičić (vertikalni vrt uz ulaz, draperije u sobama), te modne kreatorice I-GLE (draperije po zajedničkim prostorijama).

Riječima samih autora:
Hotel Lone smješten je u atraktivnoj turističkoj zoni Monte Mulini, zelenoj oazi grada Rovinja. Nalazi se na prostoru bivšeg Hotela Montauro, smješten u park-šumi, na specifičnom terenu značajnih visinskih razlika unutar parcele i u neposrednoj blizini hotela Eden, ‘star’ hotela ´70ih godina, estetskih karakteristika vremena u kojem je nastao.

Tlocrt objekta, Y-oblika, definiran je velikom dimenzijom (250 soba), šumskim okružjem i slojnicama terena, dok su u unutrašnjosti visinske razlike omogućile kreiranje vertikalnog centralnog lobbyja, glavne osi oko koje su okupljeni svi sadržaji. Tri etaže su multifunkcionalne što dinamiku dnevnog korištenja čini boljom. Cilj pri projektiranju bio je stvoriti snažan i jedinstven vizualni identitet koji se proteže od vanjskog oblikovanja građevine do unutarnjeg uređenja.

Rješenje predviđa objekt najviših hotelskih standarda sa 250 smještajnih jedinica, dva restorana, brasserie, pet barova, konferencijski centar sa 600 mjesta i wellness centar, raspoređenih na šest etaža, ali maksimalno uronjenih u padinu i prilagođenih zelenilu koje ih okružuje.

Ukupno ulaganje u hotel Lone iznosi 339 milijuna kuna, od čega na hotel otpada 290 milijuna, a preostalo ide na uređenje okoliša, prometnica i infrastrukturu. Službeno otvorenje zakazano je za 7. srpnja pa je ovaj period svojevrsno uigravanje za poslugu koja broji 150 djelatnika.

Više o projektu na http://studio3lhd.hr/hr/projekti/hotel-lone/galerija/selekcija/

Autor/izvor: DAZ 01/07/2011