Otvorenje Godišnje izložbe projekata i realizacija članova Društva arhitekata Istre 2011.

S velikim vas zadovoljstvom pozivamo na otvorenje Godišnje izložbe projekata i realizacija članova Društva arhitekata Istre 2011. koja će se održati u četvrtak, 17.11.2011. s početkom u 19 sati u MMC-u LUKA (Istarska 30, Pula).

Godišnja izložba Društva arhitekata Istre – Società architetti dell’Istria je izložba namjenjena članovima i široj javnosti.

Izložba je svjedočanstvo trenutne arhitektonske produkcije i realizacije, osim koje, a unutar današnjeg konteksta, se nastoji prezentirati široki dijapazon arhitektonskog interesnog područja i njegova kompleksnost; od prostornih tematika i studija preko stambene i turističke arhitekture do nezakonite izgradnje i većih infrastrukturnih zahvata.

Kako kompleksnost arhitektonskog područja, osim djelovanja arhitekata definiraju i sve ostale komplementarne struke kao i korisnici, ovogodišnja je izložba upotpunjena gostima koji sudjeluju u formiranju krajnjeg fenomenološkog doživljaja izgrađenog prostora.

Širina tema će, nadamo se, pridonijeti arhitektonskoj raspravi i konfrontaciji, unutar i izvan same struke i time nas kao struku, nadamo se, konstantno odmicati od opasnosti izolacije i površnosti.

Izložbu radova u Galeriji Luka možete pogledati do 13.12.2011.

Godišnja izložba članova DAI-SAI organizira se u sklopu DANA ARHITEKTURE U ISTRI, tradicionalne manifestacije koja se održava u MMC-u LUKA, kojom organizator izložbe, Društvo arhitekata Istre, nastoji upoznati lokalnu stručnu i širu javnost s djelatnošću istarskih arhitekata, njihovim recentnim projektima i realiziranim djelima, a sve s ciljem predstavljanja aktualnih događanja u arhitekturi i urbanizmu Istarske županije i Hrvatske, te poticanja stručne i šire javnosti na prepoznavanje i (su)djelovanje u pokušaju rješavanja problema na tom području.

Svojom programskom koncepcijom promovira arhitekturu te vizualnu i prostornu osviještenost, razvija senzibilitet u javnosti za tu tematiku što je od iznimne važnosti jer oblikuje urbani okoliš i time neposredno utječe na kvalitetu života ljudi.

Program ovogodišnjih DANA ARHITEKTURE U ISTRI

Katalog  Godišnja izložba 2011.