18. MOTOVUNSKA LJETNA ŠKOLA UNAPREĐENJA ZDRAVLJA, POREČ, 28.–29.lipnja 2012.

Pozivamo Vas da se pridružite programu izlaganja/radionica na temu: „ZDRAVO URBANO PLANIRANJE – OSIGURANJE PRISTUPAČNOSTI OSOBAMA S INVALIDITETOM I SMANJENOM POKRETLJIVOSTI“ koje će se održati  28. i 29. lipnja 2012. u Poreču, prostori Zdravog grada Poreč, M. Gioseffi 4 (kraj Doma zdravlja Poreč, u prizemlju Doma za starije i nemoćne Poreč) u suradnji Zdravog grada Poreč i Zdravog grada Vinkovci.

Cilj radionica/izlaganja je razmjena iskustava pozitivne prakse zdravog urbanog planiranja, prilagođavanja prostora hrvatskih gradova/županija osobama s invaliditetom te stvaranje kulture i razvojne strategije pristupačnih urbanih zajednica.

Tečaj Zdravog urbanog planiranja u Poreču ove je godine posvećen prilagođavanju prostora različitim interesnim skupinama građana s naglaskom na osobe s invaliditetom.

Tečaj je prilika za povezivanje i suradnju stručnjaka koji mogu doprinijeti planiranju prostora sa značajnim pozitivnim utjecajem na zdravlje, ključnih ljudi u zajednici koji donose važne odluke te samih interesnih skupina građana u zajednici.

Povezivanje urbanista, društava arhitekata, predstavnika komunalnih poduzeća, zdravstvenihdjelatnika, timova za zdravlje, građana i drugih subjekata u nastojanju da se znanje i političko odlučivanje stavi u funkciju zadovoljavanja potreba građana izuzetno je bitno.

Sudionici će participirati u diskusijama o planiranju prostora i zaštiti zelenih površina, o primjerima kreiranja idejnih rješenja eko park šuma u komunikaciji s građanima, raspravljati o stvaranju uvjeta za suradnju struke i osoba s posebnim potrebama u procesu projektnog planiranja i realizacije tehničkih pregleda te načinima i strategijama razvijanja pristupačnih zajednica/županija za sve građane urbane zajednice.

Sudionici će zasigurno dobiti važne informacije o modelima pristupačnih zajednica, nove ideje za povezivanje predstavnika struke i korisnika te za prilagođavanje vlastitih zajednica svim njihovim stanovnicima i tako doprinijeti unapređenju važnog segmenta brige o zdravlju – zdravom urbanom planiranju!

Pozivamo sve zainteresirane profesionalce različitih struka te predstavnike gradskih odjela da se uključe i tako doprinesu zdravom razvoju i zdravom urbanom planiranju vlastitih zajednica!

Veselimo se Vašem dolasku i Srdačno Vas pozdravljamo,

Nataša Basanić Čuš, Damir Hrvatin, Mandica Sanković

kontakt:

Fond „Zdravi grad Poreč“, tel: 052/452-335, fax: 052/428-077
Kontakt osoba: Ljiljana Bernaca i drugi suradnici projektnog ureda „Zdravi grad“ Poreč, 091/4523-350

Najava
Program
Prijavnica