Predavanje „Održiva arhitektura u hotelskom sektoru“,13.03. u 11,00 sati u HGK-Županijskoj komori Pula

Tvrtka I.T.V. d.o.o. u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata poziva Vas na predavanje pod nazivom „Održiva arhitektura u hotelskom sektoru“ koje će se održati u srijedu 13.03.2013. godine s početkom u 11,00 sati u HGK-Županijskoj komori Pula namijenjeno prije svega hotelskim tvrtkama, arhitektima i inženjerima građevine.

O temi:

Statistički podaci pokazuju kako najveći broj hotela u Hrvatskoj ima dvije, odnosno tri zvjezdice. Ug­lavnom su građeni prije ‘87. godine, u vrijeme kada je u Hrvatskoj pojam energetske učinkovitosti bio u potpunosti nepoznat pa su oni veliki gutači energije s velikim potencijalom za uštedu.

Tijekom predavanja bit će predstavljene karakteristike i smjernice za izvedbu  povezanog sustava za vanjsku toplinsku izolaciju (ETICS) čime se sprječava gubljenje topline odnosno uštede energije.

Cilj seminara je podizanje svijesti o energetskoj učinkovitosti, ali i o pozitivnim utjecajima na okoliš.

Predavanje će se odvijati prema sljedećem programu:

11:00 – Pozdravni govor

11:00 – 11:30 – Energetska certifikacija zgrada i potencijal energetskih ušteda provedbom projekata energetske obnove

Predavač: Željka Hrs Borković, d.i.a. Planetaris d.o.o.

Energetska obnova predstavlja najveći potencijal za energetske uštede na postojećim zgradama, a istovremeno je prilika za njihovo temeljito osuvremenjivanje. Projekti energetske obnove vraćaju uložene investicije kroz uštede, s dodatnom prednošću povećanja kvalitete života i udobnosti boravka u zgradama. Projekti energetske obnove započinju energetskim pregledom, izradom energetskog koncepta i koncepta financiranja.

Pitanja i diskusija

11:30 – 12:00 – Povezani sustavi za vanjsku toplinsku izolaciju (ETICS) Poboljšanje udobnosti i sigurnosti uz uštedu energije

Predavač: Dorijan Rajković, ITV Murexin

Statistički podaci pokazuju kako najveći broj hotela u Hrvatskoj ima dvije, odnosno tri zvjezdice. Uglavnom su građeni prije ‘87. godine, u vrijeme kada je u Hrvatskoj pojam energetske učinkovitosti bio u potpunosti nepoznat pa su oni veliki gutači energije s velikim potencijalom za uštedu. Tijekom predavanja biti će predstavljene karakteristike i smjernice za izvedbu Murexin povezanog sustava za vanjsku toplinsku izolaciju (ETICS) čime se sprječava gubljenje topline odnosno uštede energije. Cilj seminara je podizanje svijesti o energetskoj učinkovitosti, ali i o pozitivnim utjecajima na okoliš. Istaknut ćemo i da je zgrade neophodno izolirati ne samo u hladnim nego i u područjima s mediteranskom klimom gdje je najveće opterećenje energetskog sustava u ljetnim mjesecima.

Predavač: Vjekoslav Visković, Rockwool

Tijekom predavanja biti će predstavljene karakteristike i prednosti izolacije od kamene vune za fasade kao i uštede koje je moguće postići.

Zaštita ljudi od požara i buke, dugotrajno učinkovite zgrade te zaštita okoliša od utjecaja zgrada podjednako su nam važni kao i toplinska učinkovitost koja se podrazumijeva. Rockwool kamena vuna pruža opipljive koristi – od sigurnih i udobnijih prostora do dugotrajno nižih troškova za energiju.

Pitanja i diskusija

12:00 – 12:30 – Pauza za kavu

12:30 – 13:00 – Ima li smisla graditi održive hotele?

Predavač: Hrvoje Kvasnička, Jones Lang LaSalle

Pitanja i diskusija

13:00 -13:30 – Utjecaj ostakljenih površina u energetski učinkovitoj gradnji hotela

Predavač: Željko Šare, A.B.S./ Mario Štimac A.B.S

13:30 – Pitanja i diskusija

14:00 – Druženje uz domjenak

Prijavu treba poslati na faks: +385 (0)52 875-084 ili e-mail: l.vidas@itv-murexin.hr

Predavanje se u Programu stručnog usavršavanja boduje s tri (3) boda.

pozivnica
prijavnica