Raspisujemo natječaj za vizualnu interpretaciju ”Inicijative Višnjan”

Pojednostavljeno gledano, dvije su ključne riječi ovog natječaja – Višnjan i interakcija.
Pitamo te: što je to Višnjan, što je to interakcija? Izrazi se vizualno.

Višnjan je naselje u sjeverozapadnom dijelu Istre.
Interakcija smo ja, ti, stanovnici Višnjana, arhitekti i ostali stručnjaci.

Svrha ovog natječaja je anketiranje. Istina, treba nam logo i tvoj ćemo rad koristiti u promotivne svrhe. Ali više od toga zanima nas tvoj stav, tvoj način razmišljanja, tvoje emocije… sve na zadanu temu.

Mi smo grupa Katalizator i zajedno s Društvom arhitekata Istre (DAI-SAI) pokrenuli smo u Višnjanu interaktivni arhitektonsko-urbanistički proces. Zovemo ga ‘Inicijativa Višnjan’.

natječaj raspisuje
Društvo arhitekata Istre – Societa’ architetti dell’ Istria (DAI-SAI)
Istarska 30, 52100 Pula, dai-sai@dai-sai.hr, www.dai-sai.hr

rokovi
– početak natječaja: utorak, 29. ožujka 2016.
– rok za postavljanje pitanja: ponedjeljak, 4. travnja 2016.*
– rok za predaju radova: ponedjeljak, 18. travnja 2016. (23:59)**
– objava rezultata: subota, 23. travnja 2016.***
– radove slati isključivo mailom na: grupa.katalizator@gmail.com
* Odgovori na pitanja bit će poslani e-mailom sudionicima koji su poslali pitanja, do petka 8. travnja 2016., a ostalima naknadno na upit.
** Radovi predani nakon zadanog roka neće se uzimati u obzir.
*** Rezultati natječaja bit će objavljeni na Sceni#2 – večernjem događaju u Višnjanu, iz programa ‘Inicijative Višnjan’.

Natjecatelji će o vlastitom rezultatu biti obavješteni putem e-maila najkasnije u nedjelju 24. travnja 2016., a rezultati natječaja bit će javno objavljeni na web stranici Društva arhitekata Istre i facebook stranici grupe Katalizator te putem drugih medija u ponedjeljak 25. travnja 2016.

zadatak
vizualna interpretacija ‘Inicijative Višnjan’ koja između ostalog sadrži i logotip inicijative
– formati za predaju radova: PDF / JPG / GIF / AVI / MP4
– max. veličina rada 20MB
– max. 2 rada po autoru / timu
– autorsko pravo i dozvola za korištenje svih elemenata (fotografije, tipografija i sl.)
– obavezni prilozi:
. kratak tekstualni opis rješenja
. kratka biografija autora / tima (ime/na i prezime/na sa kontakt podacima)

tko može sudjelovati
– mladi neafirmirani kreativci (fizičke osobe starije od 18 godina)
– prednost imaju studenti dizajna, arhitekture, likovne akademije i srodnih studija

dodatne informacije
više informacija na sljedećim linkovima:
– web stranica Društva arhitekata Istre – www.dai-sai.hr
– facebook stranica grupe Katalizator – http://on.fb.me/1RkEN13
– brošura Inicijative Višnjan – http://bit.ly/1VeNFVZ

Svi natjecatelji, slanjem rješenja, pristaju da njihov rad bude javno objavljen u sklopu izložbe, publikacije ili sl. Postoji mogućnost odabira da se ime ili imena autora ne objave uz natječajni rad, što mora biti posebno naglašeno prilikom slanja rješenja.
Odabrano rješenje (logotip) koristit će se za potrebe ‘Inicijative Višnjan’ na dokumentima, u medijima, na web-u, na brošurama, letcima, plakatima i ostalim tiskanim i digitalnim materijalima. Nakon završetka natječaja, odabrani logotip postaje vlasništvo Društva arhitekata Istre, te ga dalje ima pravo upotrebljavati bez ikakvih dodatnih odobrenja i ograničenja natjecatelja. Svoje prihvaćanje natječaja i uvjeta natječaja natjecatelji potvrđuju slanjem natječajnog rada. Troškove izrade i predaje natječajnog rada snosi natjecatelj.

nagrade
– prva nagrada: 2 knjige po izboru iz naklade UPI2mbooks
– druga nagrada: 1 knjiga po izboru iz naklade UPI2mbooks
– objava do 10 odabranih radova na facebook stranici grupe Katalizator i na web stranici Društva arhitekata Istre
– ukoliko se pojavi potreba za daljnom razradom vizuala ‘Inicijative Višnjan’ ili sl, odabranim autorima ponudit će se mogućnost
suradnje

tko će ocjenjivati

EMIL JURCAN
rođen je 1981. godine. Zvanje arhitekta stekao je na Arhitektonskom fakultetu u Ljubljani. Suosnivač je aktivističkih kolektiva Temp i Pulska grupa. Izdavač vlastitog underground strip fanzina ‘’Totalna nula”. Jedan je od osnivača i trenutni upravitelj inženjerske zadruge Praksa u Puli. Autor je projekata rekonstrukcije Malog rimskog kazališta u Puli, Palače Nomada u Splitu i sportske luke Delfin u Puli. Od 2015. godine predsjednik je Društva arhitekata Istre. Uređuje blog Praksa.

LEO KIRINČIĆ
rođen je 1988. u Rijeci gdje završava Priodoslovnu i grafičku školu. Ostatak svog dizajnerskog obrazovanja nastavlja samostalno, a intenzivno je angažiran i u području tipografije. Pismima za posebne namjene i vizualnim identitetima profesionalno se bavi zadnjih nekoliko godina kada uspostavlja suradnju sa hrvatskim i stranim studijima, agencijama i kreativnim kolektivima (Kombinat, Studio Cuculić, i dr).

MARINKO MURGIĆ
rođen je u 1986.g. Pohađa Grafički fakultet u Zagrebu i Studij Dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Autor i koautor je mnogih projekata, kako samostalno, tako i u studiju Šesnić&Turković u kojem radi od 2011. do 2015. godine. Suvlasnik je dva uspješna startupa, a 2010. dobiva prestižnu Red Dot nagradu za rad ”Canvas community” sa kolegama Ivanom Orinom Vrkašem i Ruđerom Novakom Mikulićem. 2016. pokreće vlastitu agenciju Regular, kao suosnivač.

ANA RIMAC
rođena je 1985. godine. Diplomirala je produkt dizajn na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu – Studij Dizajna. Nakon završetka fakulteta iskustvo skuplja kao freelance dizajner, a danas kao produkt dizjaner u Bellabeatu. Svojim samostalnim djelovanjem nastoji doprinjeti suvremenom dizajnu. Njezina dizajnerska poetika je jednostavan, čist i ekonomičan dizajn. Nagrađivana je autorica, a okušala se i u području izložbenih koncepcija i scenografije. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva.

DRAGANA SAPANJOŠ
rođena je 1979. godine. Studij slikarstva završava pri Accademia di belle arti di Brera u Milanu u klasi profesora Diega Esposita. Od 2000. samostalno izlaže, između ostalog, u Milanu, New Yorku, Zurichu, Bergamo, Rijeci, Puli, Novigradu te na brojnim grupnim izložbama, između ostalih i u Londonu (Tate Modern), Zagrebu (Klovićevi dvori), Lausanne, Venezia, Verona, Firenze i dr. Od 2003. paralelno radi i kao grafički dizajner. Među raznim suradnjama u svijetu dizajna ističemo GAMeC (galleria d’arte moderna e contemporanea di Bergamo), Le vie dell’Arte, Morellato, Hoss intropia, G-star, 7-for all man kind, Y. Funkhouser NY, Breasthealt (giardini per la vita), Gentri Potrofino… 2010. dobitnica je nagrade Moroso per l’arte Contemporanea kojom je proglašena najboljim mladim umjetnikom u Italiji.

Više  informacija o inicijativi