Najnovije u Muzil

Muzil – strategije prenamjene – FOTO

Donosimo fotografije s prezentacije i otvaranja izložbe studenata TU Wien Muzil- strategije prenamjene. Izložba je otvorena u petak 3.07.2015. u organizaciji DAI-SAI, TU Wien i Povijesnog i pomorskog muzeja Istre u galeriji Zerostrasse i biti će otvorena do 10.07.

Foto: Edna Jurcan

Muzil – strategije prenamjene

Društvo arhitekata Istre vas poziva na prezentaciju projekta
Muzil – strategije prenamjene

studenata diplomskog studija arhitekture TU Wien.

galerija Zerostrasse, ulaz s Cvečićevog uspona (ispod Tehničke škole), petak, 3.07. u 20 sati.

Pročitaj ostatak…

Članak Pulske grupe u časopisu Political Implications of the Urban Landscape

Izašlo je prvo izdanje časopisa Europske federacije za krajobraznu arhitekture (EFLA) pod nazivoma Political Implications of the Urban Landscape. Časopis će izlaziti svakih 6 mjeseci, a svaki će broj bit posvećen određenoj temi krajobrazne arhitekture. U prvom broju nalazi se članak Pulske grupe o problematici Muzila u Puli, a mi vam u nastavku donosimo hrvatsku verziju članka Pulske grupe.

Kompletno prvo izadnje možete preuzeti ovdje.

Pročitaj ostatak…

Vjekoslav Gašparović: Predstavnici vlasti na Muzil potajice vode investitore

Izvor: istarski.hr, 29.11.2011.

Film Čistina autora Vjekoslava Gašparovića dobio je 2. nagradu na 43. Reviji filmskog i videostvaralaštva u Puli. Riječ je o angažiranom radu mladog autora s kojim sam razgovarala 27. studenog nakon dodjele nagrada u pulskom Kinu Valli.

„Film je sniman na vrhu Muzila, na livadi smještenoj na vrhu grada koja je toliko prekrasna da ju je nemoguće opisati, već ju se može doživjeti samo dolaskom tamo. No, pristup je tamo, prema nalogu vladajućih, zabranjen. Film pokazuje taj prostor onima koji ne smiju ondje zakoračiti, a prikazuje ga osim slikom, i kroz osobni doživljaj. Tako da film pokazuje taj prekrasan prostor s kojeg na sve strane puca pogled. A jedan poseban sloj filmu daje arhivska audio snimka sa šetnje Muzilom gdje se okupljenima obratio gradonačelnik Pule Boris Miletić. Tako se film referira i na  aktualnu političku scenu u gradu“, ispričao je ukratko sadržaj filma.

Pročitaj ostatak…

Izašao 5. broj “Otvorenog Muzila”


U novom broju novina građanske inicijative za Muzil “Volim Pulu” možete pročitati otvoreno pismo presjednika UHA-e, Hrvoja Hrabaka, i presjednika DAI-SAI-a, Leonida Zubana, vijećnicima županijske skupštine Istarske županije, kao i transkript rasprave “Prostorna problematika na Jadranu i uloga struke”, održane u travnju u DAI-SAI-u.
Pdf izdanje novina možete pogledati ovdje.Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.