Najnovije u okrugli stol

Artur u Puli

Pozivamo Vas da nam se pridružite na trećoj radionici Artur (Arhitektura i turizam) u Puli, 16.  i 17. prosinca 2013. u MMC Luka, Istarska 30, Pula.

Pročitaj ostatak…

Poziv na otvorenje izložbe natječajnih radova i javnu raspravu/razgovor s natjecateljima u Natječaju za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Trga kralja Tomislava u Puli

Poštovani članovi,
osobita nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na otvorenje izložbe natječajnih radova i javnu raspravu/razgovor s natjecateljima u Natječaju za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Trga kralja Tomislava u Puli.
Otvorenje izložbe i javna rasprava održat će se u četvrtak, 03. listopada 2013. godine u Multimedijalnom centru LUKA, Istarska 30, Pula s početkom u 19 sati, a odvijati će se po sljedećem rasporedu:
19.00 – 20.00 – otvorenje izložbe i pozdravni govori
20.00 – 21.00 – javna rasprava/razgovor s natjecateljima
21.00 – … – zakuska

U nadi da ćete svojom nazočnošću uveličati ovaj događaj,
srdačno Vas pozdravljamo.

Dobrodošli!


Otvorenje izložbe natječajnih radova za uređenje gradske Rive u Puli + okrugli stol

Otvorenje izložbe natječajnih radova za uređenje gradske Rive u Puli održati će se dana 29. rujna 2011. godine u 18 sati, u galeriji Vincenta iz Kastva, Istarsko narodno kazalište, Laginjina 5, Pula.

Okrugli stol na istu temu započeti će u 19 sati, nakon otvorenja izložbe.

Ocjena arhitektonske uspješnosti – Pulska praksa 2008-2010, MMC Luka srijeda 02. 03. u 18:30 sati

Poštovani članovi,

Pozivamo vas ove srijede 02.03.2011 u 18:30 u MMC Luku na okrugli stol u organizaciji DAI-SAI-a,

Tema: OCJENA ARHITEKTONSKE USPJEŠNOSTI – Pulska praksa 2008-2010

Ocjena arhitektonske uspješnosti idejnih projekata, kao posljedica primjene zakona o prostornom uređenju i gradnji, rezultirala je određenim kvalitativnim pomacima na području grada Pule, barem u segmentu projekata koji su bili podložni ocjeni.
Povjerenstvo je idejne projekte ocjenjivalo na temelju  prikazanog, a prema kriterijima ocjenjivanja utvrđenima zakonom, važećim prostornim planovima i uzancama struke.
Osim same ocjene projekata, povjerenstvo je gradu puli, konkretno gradonačelniku, iznijelo i niz prijedloga i sugestija u smislu poboljšanja važeće prostorno-planske dokumentacije, a što je sve sažeto u izvješću o radu povjerenstva iz 2010. godine.

Rad povjrenstva predstavit će Bruno Nefat, dia.

Razgovori društva, MMC Luka 22.10.2010.

1)    Izvještaj sa predsjedništva dai-a, održanog dan ranije, s napomenom da je to informativnog karaktera a da će se službeni izvještaj imati sa potvrđenim službenim zapisnikom u narednim danima.
– Prenio se izvještaj g.Nefata o povjesrenstvu za arhitektonsku uspješnost i problematike u radu, sa napomenom kako bi bilo dobro organizirat okrugli stol i upoznat širu struku sa radom tijela i problemima kojima se susreče u radu, te kako je rečeno i na predsjedništvu po potrebi nakon okruglog stola uputiti Gradu dopis sa stavovima društva spram spomenute teme.
– Prenijet je stav da sve aktivnosti (okrugli stolovi, web, mail grupa lista) koje se održavaju unutar društva moraju imati odgovornu osobu.
– Službeni mediji komuniciranja društva jesu: web, pošta, mail dok će se mail grupa koristiti za neformalno komuniciranje članova dai-sai.

Pročitaj ostatak…Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.