Najnovije u oris

Oris kuća arhitekture: izložba ”20 godina časopisa Oris: Spomen-park Dotrščina”

5. Neven Šegvić, Memorijalni muzej Dotrščina, Hrvatski muzej arhitekture HAZU

OTVORENJE IZLOŽBE ”20 GODINA ČASOPISA ORIS: SPOMEN-PARK DOTRŠČINA”
KLARICA – SEISSEL + BAKIĆ – ŠEGVIĆ

U subotu, 2. ožujka u 12 sati, u Oris Kući arhitekture, Kralja Držislava 3 u Zagrebu, otvara se izložba ”20 godina časopisa Oris: Spomen-park Dotrščina” kojom se obilježava 20. godišnjica objavljivanja časopisa Oris.

Prvi broj časopisa Oris za arhitekturu i kulturu življenja, izašao je prije 20 godina, 2. 3. 1999. Ova važna obljetnica obilježit će se izložbom u Oris Kući arhitekture o Spomen-parku Dotrščina koji u povijesno-umjetničkom smislu predstavlja iznimnu simbiozu spomeničke baštine i krajobrazne arhitekture.

Pročitaj ostatak…

Vikend s Orisom Dubrovnik 2018. / 16.-18.3.2018.

VO18_vizual3

Vikend s Orisom već je tradicionalno okupljanje arhitekata, dizajnera, umjetnika i poslovnih ljudi koje se ove godine treći put održava u Dubrovniku.

Izbor predavača odraz je uredničkog koncepta Orisa i oslanja se na mrežu suradnika koju časopis gradi već više od 19 godina, a ravnoteža između etabliranih i nadolazećih autora te popratni kulturni program posjetiteljima omogućuju uvid u nazanimljivije fragmente recentne arhitektonske i kulturne produkcije.

Ovogodišnji Vikend s Orisom Dubrovnik održat će se od 16. do 18. ožujka u dubrovačkom hotelu Excelsior (Ul. Frana Supila 12), a tematski će biti posvećen jednom od velikana svjetske arhitektonske scene – Tadau Andu.

Pročitaj ostatak…

OKA: Getting Things Done

Oris Kuća arhitekture Vas poziva na otvorenje izložbe Getting Things Done: Evolution of the Built Environment in Vorarlberg., u subotu, 5. rujna 2015. u Oris Kući arhitekture u 12 sati.

Izložba Getting things done: Evolution of built environment in Vorarlberg je putujuća izložba koja je namjenjena upoznavanju međunarodne publike s arhitekturom austrijske pokrajine Vorarlberg. Više od 230 predstavljenih projekata nudi uvid u razvoj arhitektonske i obrtničke scene čiji počeci su u pokretu započelom u kasnim 1950im i ranim 1960im. Taj je pokret doveo do emancipacije vorarlberške arhitekture i kulture visokokvalitetne gradnje. Arhitektura je postala bitan dio identiteta pokrajine, a arhitektonski turizam je otkrio mjesta na koja može usmjeriti pažnju i dovesti posjetitelje. Čvorište arhitektonskog razvoja i središte diskursa postao je vai – Vorarlberger Architektur Institut.

Pročitaj ostatak…

Deseti dani Orisa, Zagreb

23. i 24. listopada 2010. godine održavaju se deseti dani Orisa u kulturnom domu Vatroslav lisinski u Zagrebu. Svoje radove izložit će između ostalih i Peter Zumthor, Wolf D. Prix iz studija Coop Himmelb(l)au, Paolo David, Bijoy Jain iz Mumbai Studia, Francisco Mangado, Guilherme Lassance, ali i pulski dizajner rasvjete Dean Skira, osnivač tvrtke Lumenart d.o.o.

Dani Orisa 10Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.