Najnovije u OŠ Veli Vrh

Izvješće radionica ‘Djeca i arhitektura’: 12.05.2012. i 02.06.2012.

U proteklom razdoblju održane su peta i šesta radionica u novom ciklusu Sekcije „Djeca i arhitektura“ DiA DAI, pod radnim nazivima ‘prostorna struktura’‘krajobraz i gradnja’.

Pročitaj ostatak…

Nova radionica Sekcije ‘Djeca i arhitektura’ u OŠ Veli Vrh, 12.05.2012. u 10h

Dragi prijatelji, na našoj sljedećoj radionici koristit ćemo izložbene panele s radovima arhitekata, slike ostvarenih građevina – kao materijal za gradnju prostorne strukture. Izložba je nedavno postavljena u MMC Luka, radovi više ne putuju na još neku izložbu, pa ih možemo upotrijebiti za našu radionicu!

Stvorit ćemo svojevrsne saće, slagalicu  koja će se širiti i dizati. Od ponavljanog oblika sastavljenoga od panela gradit ćemo veći oblik, fotografirati slagalice i uspoređivati ih.

Dođite, naći ćemo se u subotu, 12.05.2012 u 10h u OŠ Veli Vrh.

kontakt: sekcija.dia@gmail.com

Izvješće radionica ‘Djeca i arhitektura’: 28.01.2012. i 03.03.2012.

Ljudi su metrični, odnosno metar je iz našega tijela našao svoju mjeru. A onda smo, da li po metru ili po nekoj u nama upisanoj mjeri pronašli i pronalazimo dobar odnos svih stvari: koliko trebamo biti udaljeni da bismo nešto čuli, gdje nam je mjesto kada se želimo držati daleko od stvari, kako razmjestiti predmete oko nas da bismo im dali pravi značaj i sl.

Pročitaj ostatak…

Nova radionica Sekcije ‘Djeca i arhitektura’ u OŠ Veli Vrh, 03.03.2012. u 10h.

Dragi naši mali prijatelji, sljedećeg vikenda kao materijal ćemo koristiti reciklirane plastične vrećice. Imate li ih i vi kod kuće u jednoj ladici koju kad otvorite curi oblak koji je teško ugurati na svoje mjesto? Pomoći ćemo vam da se riješite barem polovice zalihe iz ladice, ako vam se svidi novi materijal koji od vrećica možete dobiti.
Dođite u subotu, 03.03.2012. u 10h na Veli Vrh, čeka vas 100% recycle DiA ekipa, ovoga puta igrat ćemo se materijalom i dati vam na izbor želite li ostati u plohi i ponijeti kući sliku, sagraditi nešto ili razapeti jedra.

Veselimo se druženju.

kontakt: sekcija.dia@gmail.com

Nova radionica Sekcije ‘Djeca i arhitektura’ u OŠ Veli Vrh, 28.01.2012. u 10h.

Čovijeka da bismo premjerili treba dobra mjera, od lakta do raspona ruku, korak ili neko mjerno sredstvo. Mjerkamo ga malo pogledom i mislimo: kakvu bi on kuću htio, bi li znao napraviti si po mjeri, kojom bi mjerom mjerio? Izmjerit ćemo mu njegovim metrom, a onda ukrojiti kuću, kuća kao tijelo, odijelo za stanovanje.

Dođite 28.01.2012. u 10 sati u OŠ Veli Vrh na novu radionicu Sekcije DiA DAI s temom ‘Čovijek i njegove mjere’.

Veselimo se druženju.

kontakt: sekcija.dia@gmail.comImpressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.