Najnovije u Poolp

Dani arhitekture u Istri 2015: predavanje Dina Krizmanića u Galeriji Poola

Predavanje Dina Krizmanića pod nazivom Parametarsko projektiranje održat će se u srijedu, 25.11.2015. u Galeriji Poola, Kandlerova 14 u 19 sati.

Parametarsko projektiranje nije nepoznati teritorij za arhitekte. Arhitekti su oduvijek projektirali i gradili zgrade u odnosu na mjenjajuće parametre koji uključuju klimu, tehnologiju, funkciju, formu, kulturu itd.
Računalo nije izmislilo parametarsko projektiranje, niti je redefiniralo arhitekturu kao struku, ali je stvorilo vrijedne alate koji su od tada omogućili arhitektima da projektiraju i konstruiraju inovativne zgrade sa zahtjevnijim kvantitativnim i kvalitativnim uvjetima.
Predavanje će dati kratak povijesni pregled parametarskog projektiranja, njegovo podrijetlo, razvoj, te u praksi pokazati njegovu konkretnu primjenu i prednosti.

Dino Krizmanić rođen je u Puli 1974. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1999. Od 2000. radi kao projektant, a od 2005. kao voditelj arhitektonskog projektiranja za tvrtku Urbis 72 u Puli, gdje s timom projektanta sudjeluje na više nagrađivanih arhitektonskih natječaja i projekata od kojih je dio realiziran i publiciran u stručnoj literaturi.

Dobrodošli!

Dani arhitekture u Istri 2015: predavanje Emila Jurcana u Galeriji Poola

Dani arhitekture u Istri 2015. nastavljaju se s predavanjem Emila Jurcana u srijedu, 18.11.2015. u Galeriji Poola, Kandlerova 14 u 19 sati.

Predavanje pod nazivom SUBVERZIJA FORME U ARHITEKTURI – 2.DIO održava se u sklopu programa “Poolp” kojim se promiče kultura polemičkog mišljenja i kreativne participacije.

Pročitaj ostatak…Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.