Najnovije u Pulska grupa

FANTOM SLOBODE U PULI

Izdavačka kuća Durieux i zadruga Praksa pozivaju vas na promociju novog dvobroja časopisa Fantom slobode posvećenog radu Pulske grupe.

Promocija će se održati u prostorijama zadruge Praksa na Danteovom trgu u Puli u petak 31.05. u 21:30.

U sklopu promocije održat će se javna rasprava o trenutnoj situaciji građanskog pokreta u Puli te o mogućnostima njegovog daljnjeg razvoja.

FANTOM SLOBODE U PULI

Pozivamo Vas na konferenciju za tisak povodom izlaska novog broja Fantom slobode u Puli, Prolaz kod zdenca 1, u ponedjeljak, 27.5. u 11 sati, u prostorijama zadruge Praksa.

Na 526 stranice dvobroj časopisa (1-2/2013) tekstulano i slikovno dokumentira rad Pulske grupe do njenog nastupa na Bijenalu arhitekture u Veneciji 2012. godine, kada je predstavljala Hrvatsku.

Časopis Fantom slobode izdajemo u suizdavaštvu s Art radionicom Lazareti. Njegovo uredništvo čine Ammiel Alcalay, Branko Franschesci, Laszlo Végel,  Klaus Hensel, Andrea Jarak, Đurđa Knežević, Dalibor Šimpraga (zamjenik gl. urednika), Dušanka Profeta, Slaven Tolj. Fantom slobode  izlazi uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Odjela za kulturu Grada Zagreba. Ovo je drugi broj kojeg u cijelosti posvećujemo mladoj umjetničkoj, književnoj i intelektualnoj sceni Istre.

Srdačan pozdrav,

Nenad Popović
glavni i odgovorni urednik

Kontakt: 098/35 09 35

Što je arhitektonski ‘COMMON GROUND/ZAJEDNIČKA OSNOVA’?

common ground

Društvo arhiteka Zadra poziva Vas na predavanje 
Što je arhitektonski ’COMMON GROUND/ZAJEDNIČKA OSNOVA’?

Gost predavač: dipl.ing.arh. Tomislava Pavelić, izbornik hrvatskog nastupa.

Društvo arhitekata Zadra, Kraljskog Dalmatina 2/I, srijeda 17.10.2012., u 18:00.

Predavanje je u programu SSU HKA i boduje se s dva boda.

Detalje o predavanju možete naći na  www.zda.hr.

Nezaobilazni hrvatski paviljon

Prestižni časopis za arhitekturu, dizajn i suvremenu umjetnost, Domus, uvrstio je hrvatski paviljon na 13. venecijanskom bijenalu arhitekture među deset koji se nikako ne smiju propustiti!

Pročitaj ostatak…

Poštovani,
otvorenje hrvatskog paviljona u sklopu 13. međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji, pod nazivom Neposredna demokracija zahtijeva neposredni prostor, održat će se 27. kolovoza u 18 sati.

Pročitaj ostatak…Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.