Najnovije u razgovori

Muzil sutra

Društvo arhitekata Istre poziva vas da sudjelujete na seriji javnih razgovora, tribina i otvorenju izložbe o razvojnim politikama i projektima pod zajedničkim nazivom “Razvoj: pod koju cijenu?” koji će se održati u Puli (Galerija Cvajner, MMC Luka), od 3. do 12.6.  lipnja 2011.

Suorganizatori događanja:
Zelena Istra, Pravo na grad, Zelena akcija, Heinrich Boell Stiftung, Društvo arhitekata Istre, Arihtektonski fakultet Zagreb

Pročitaj ostatak…

Zapisnik okruglog stola o izmjenama Statuta, 17.2.2011.

Prisutni: Karin Blažina, Marta Bognar, Alma Cvitan Matticchio, Vjekoslav Gašparović, Damir Hrvatin, Emil Jurcan, Dino Krizmanić, Danijela Perčić Tičić, Marko Perčić (u drugom dijelu sastanka), Katja Regvat, Emil Stijepčić, Leonid Zuban.
PRVI DIO – Općenito o Statutu i ustroju DAI_SAI
Moderator razgovora Leonid Zuban obavještava okupljene da je izrađen prvi nacrt prijedloga izmjena statuta na temelju pristiglih prijedloga, te da je odlučeno napraviti okrugli stol, prije same godišnje skupštine, gdje bi se zainteresirani članovi društva upoznali s izmjenama statuta, iste prodiskutirali, te sakupili eventualni novi prijedlozi. Predlaže da se prije čitanja samog statuta razjasni koji su ciljevi pristupanju izmjenama statuta. Koji su to ciljevi koji se izmjenama statuta žele ostvariti?

Pročitaj ostatak…

Dani arhitekture 2010.

obavještavamo Vas o aktivnostima Društva arhitekata Istre u prosincu:

Godišnja izložba realizacija i projekata članova DAI- SAI

Otvorenje 1. prosinca (srijeda) u 19 i 30 sati, MMC LUKA, Istarska 30, Pula. Izložba traje do 14. prosinca.

RAZGOVORI O ARHITEKTURI

Ovogodišnja tema: “Turizam u Istri”

1. TURIZAM NA OBALI, 3. prosinca (petak), Hrvatska gospodarska komora, Carrarina 5, Pula, s početkom u 18 sati

Sudionici su predstavnici vodećih turističkih tvrtki u Istri: Maistra, Riviera Poreč,Plava Laguna i Istraturist. Govorit će se o izgrađenosti obale, golfu, hotelima i autokampovima te prenamjeni vojnih zona.

2. TURIZAM U UNUTRAŠNJOSTI ISTRE, 10. prosinca (petak), MMC LUKA, s početkom u 18 sati

Sudionici:

Robert Bačac (Ruralis)

Dean Peteh, d.i.a.

Branko Orbanić, d.i.a.

Teme obuhvaćaju kamene kuće s bazenom, obnovu napuštenih naselja, turizam u agrarnim područjima.

8. prosinca (srijeda) u 20 sati, MMC LUKA

Renzo Piano: “Što je arhitektura?”, projekcija dokumentarnog filma

Srdačan pozdrav i dobrodošli!

Razgovori društva, MMC Luka 22.10.2010.

1)    Izvještaj sa predsjedništva dai-a, održanog dan ranije, s napomenom da je to informativnog karaktera a da će se službeni izvještaj imati sa potvrđenim službenim zapisnikom u narednim danima.
– Prenio se izvještaj g.Nefata o povjesrenstvu za arhitektonsku uspješnost i problematike u radu, sa napomenom kako bi bilo dobro organizirat okrugli stol i upoznat širu struku sa radom tijela i problemima kojima se susreče u radu, te kako je rečeno i na predsjedništvu po potrebi nakon okruglog stola uputiti Gradu dopis sa stavovima društva spram spomenute teme.
– Prenijet je stav da sve aktivnosti (okrugli stolovi, web, mail grupa lista) koje se održavaju unutar društva moraju imati odgovornu osobu.
– Službeni mediji komuniciranja društva jesu: web, pošta, mail dok će se mail grupa koristiti za neformalno komuniciranje članova dai-sai.

Pročitaj ostatak…

Razgovori društva, MMC Luka, petak 22.10.

U petak, 22. 10. u 20 sati najavljeni su razgovori u društvu arhitekata, MMC Luka. Svi članovi društva koji se odazovu razgovorima imat će priliku neposredno sudjelovati u odlučivanju o budućem radu društva.

Pročitaj ostatak…Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.