Očitovanje na Izmjene i dopune Zakona o prostornom uređenju i gradnji

Predstavnici UHA / HKA, Hrvoje Hrabak, Tomislav Ćurković, Tea Horvat, Rajka Bunjevac i Silvio Bašić konferencijom za medije nastojali su javnosti, a i struci, približiti i pojasniti svoj stav i reagiranja na Zakon o prostornom uređenju i na sve probleme koje ovaj zakon donosi struci. Temeljem poziva Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva koje pokreće postupak Izmjene i dopune Zakona o prostornom uređenju i gradnji (Narodne novine broj 76/07 i 38/09) s ciljem njegove bolje i efikasnije provedbe, HKA je uputila tekst očitovanja na Izmjene i dopune ZPUG sa osnovim zamjerkama na Nacrt prijedloga Zakona te Primjedbama i prijedlozima HKA.

Tekst Očitovanja na Izmjene i dopune Zakona o prostornom uređenju i gradnji i Primjedbe i prijedloge HKA na Nacrt prijedloga Zakona o Izmjenama i dopunama zakona o prostornom uređenju i gradnji potražite u prilogu. Očitovanje na Prijedlog Zakona o postupanju s nezakonitim zgradama UHA i HKA o kojem smo vas izvjestili prije nekoliko dana također možete pronaći u prilogu. O najavljenoj legalizaciji bespravno sagrađenih objekata poslušajte Intervju tjedna radija 101 s predsjednikom Udruženja hrvatskih arhitekata Hrvojem Hrabakom emitiranog 11. lipnja.

Primjedbe i prijedlozi HKA na Nacrt prijedloga Zakona o Izmjenama i dopunama zakona o prostornom uređenju i gradnji 06.06.2011.

Očitovanje HKA i UHA na Izmjene i dopune Zakona o prostornom uređenju i gradnji

Očitovanje HKA i UHA na Prijedlog Zakona o postupanju s nezakonitim zgradama

Autor/izvor: DAZ 15/06/2011