“30. međunarodna ljetna škola arhitekture” Motovun 2011.

S velikim Vas zadovoljstvom pozivamo na otvorenje već tradicionalne izložbe studentskih radova na kojoj se izlažu radovi prethodne generacije, a ove godine i uz retrospektivni postav pod nazivom 30 godina Međunarodne ljetne škole arhitekture Motovun – Tradicija, kreativnost i održivost i 10 godina Međunarodne radionice istraživanja sustava Tvrđave Pula , koja će se otvoriti u utorak, 09. 08. 2011. u 20.30 sati u Multimedijalnom centru LUKA (Istarska 30, Pula), a ostvaruje se u suradnji s Društvom arhitekata Istre (DAI-SAI).

U Studijskom centru u Motovunu Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se od 5. – 12. kolovoza 2011. “30. međunarodna ljetna škola arhitekture” u organizaciji Ministarstva kulture, Uprava za zaštitu kulturne baštine i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
U okviru stalnog ciklusa Tradicija, kreativnost i održivost, obrađuju se teme prvenstveno vezane za obnovu istarskih gradova u kontekstu šireg prostora Istre; od urbanih detalja, tematski i po složenosti različitih zadataka za urbane i ruralne cjeline, do istraživanja i projekata koji su značajni za Istarsku županiju i ovu europsku regiju, a od 2007. godine s izrazitim usmjerenjem na koncept održive arhitekture i razvoja.
Program je iznimno bogat i atraktivan, a u mnogim je aktivnostima trajno otvoren za sve koji se žele pridružiti (predavanja, prezentacije, izložbe, diskusije i stručni obilasci).

Raspored događanja:

7. kolovoz,
4. seminar Arhitektura pasivne kuće PASS-NET IEE Hrvatska
Međunarodna dječja radionica (HDVLK)

8. kolovoz,
Hotel ‘Kaštel’, Motovun
6. Međunarodni seminar o ljetnim školama i radionicama,

9. kolovoz,
21h, Multimedijski centar ‘Luka’, Pula
Izložba studentskih radova 2010.

11. kolovoz,
Trg Andrea Antico, Motovun
Prezentacija studentskih radova

9.-16. rujan,
Motovun Übergänge 2011.
www.wohnbau.tuwien.ac.at

Detaljnije informacije potražite na:
motovun@arhitekt.hr
miscevic@arhitekt.hr
www.arhitekt.hr