Proto/e/co/logics 003 Superseeding

Na Brijunima se 24. kolovoza, treću godinu za redom, održava internacionalni simpoziji arhitekture pod nazivomProto/e/co/logics 003 Superseeding u organizaciji MLAUS – Mediterranean Laboratory for Architecture and Urban Strategies. Uz jednodnevni simpoziji održat će se i dvije petodnevne radionice s temama primjene parametrijskog projektiranja u održivim arhitektonskim i urbanističkim strategijama i praksama.

Nakon dvije uspješne godine održavanja u kojima smo imali priliku vidjeti neke od najvažnijih aktera s područja održive parametrijske arhitekture, Alisa Andrasek i Bruno Juričić treći put za redom dovode u Hrvatsku sam vrh arhitekata koji pomiču granice i načine artikuliranja prostora, mreža i ambijenata na održiv način operirajući na granici između prirodnog i umjetnog.

Claudio Pasquero iz ecoLogicStudia, će prezentirati fokus rada studija na razvoj i aplikaciju metoda u dizajnu i arhitekturi kojima se stvaraju nove ekologije između prirodnog i artificijelnog. Između ostalog ćemo imati priliku slušati Phillipa Rahma koji svojim atmosferskim pristupom arhitekturi, prožimanjem meteoroloških parametara istražuje i stvara nove klime i interpretacije prostora. Predavanja će održati i Luciana ParisiAlisa AndrašekAchim Menges, Peter Trummer, Michael Osman i Jason Payne.

Sastavni dio jednodnevnog simpozija su i dvije petodnevne radionice. The 5th EPOC(h)/ Spectrum (Embodiments) pod vodstvom Alessia Eriolia i Andree Graziana iz talijanskog studija Co-de-it će istraživati 5 evolutivnu epohu prema teoriji Ray Kurzweila te kako metode funkcioniranja bioloških procesa mogu korespondirati s materijalizacijom ili stvaranjem feedbacka u realnom svijetu. Radionica će koristiti poseban software koji će biti dostupan svim sudionicima.

Druga radionica Meta Machines koju vode Benjamin Dillenburger, Hua Hao s ciriškog ETH problematizirat će na malo praktičniji način stvaranje strategija za povezivanje strukturnih mreža i vlakana u fizičku prostornu skulpturu iz tisuća linearnih elemenata putem parametrijskog dizajna.

Simpozij se održava na Velom Brijunu u Hotelu Neptun Istra u kotizacije je uključen i smještaj, a moguće je prisustvovati i samo jednodnevnoj konferenciji 24. kolovoza. Za cijene i sve dodatne informacije o Proto/e/ko/logijama posjetite web MLAUS-a.

http://mlaus.net/index.html

Autor/izvor: DAZ 23/07/2013