Godišnja izložba članova DAI-SAI 2013.

Poštovani članovi,

s velikim vas zadovoljstvom pozivamo na otvorenje Godišnje izložbe projekata i realizacija članova Društva arhitekata Istre 2013. koja će se održati u petak, 22. 11. 2013. s početkom u 19.00 sati u Galeriji Luka (MMC LUKA, Istarska 30, Pula) i kojom će zvanično započeti tradicionalna manifestacija Dani arhitekture u Istri 2013.

Dani arhitekture u Istri predstavljaju manifestaciju sastavljenu od različitih događanja vezanih za teme arhitekture i urbanizma, prvenstveno u Istarskoj županiji te problematike vezane za ta područja. Svojom programskom koncepcijom i sadržajima, ova manifestacija promovira arhitekturu te vizualnu i prostornu osviještenost, razvija senzibilitet u javnosti za tu tematiku što je od iznimne važnosti jer oblikuje urbani okoliš i time neposredno utječe na kvalitetu života ljudi.

Program Dana arhitekture u Istri 2013.

  • Godišnja izložba projekata i realizacija članova Društva arhitekata Istre
  • ARTUR – arhitektura i turizam : održavanje radionice u Puli s temom Gradski projekti kao turističke atrakcije

1) Godišnjom izložbom projekata i realizacija članova DAI-SAI organizator izložbe, Društvo arhitekata Istre, nastoji upoznati lokalnu stručnu i širu javnost s djelatnošću istarskih arhitekata, njihovim recentnim projektima i realiziranim djelima, a sve s ciljem predstavljanja aktualnih događanja u arhitekturi i urbanizmu Istarske županije i Hrvatske, te poticanja stručne i šire javnosti na prepoznavanje i (su)djelovanje u pokušaju rješavanja problema na tom području.

Otvorenju izložbe moći ćete nazočiti u petak, 22. 11. 2013. u 19 sati, a izložbu pogledati do 15. 12. 2013.

2) ARTUR – arhitektura i turizam program je koji je pokrenulo Društvo arhitekata Zagreba (DAZ) i koji se kroz radionice i okrugli stol realizirao na REXPO Sajmu u travnju 2012. i 2013. u Zagrebu. Inspirirani uspjehom ovih pilot projekata koji su donijeli interdisciplinarni uspjeh u struci, a okupili stručnjake u području turizma, urbanizma i arhitekture, program ARTUR planira održati novi ciklus radionica u Zadru, Dubrovniku i Puli te konferenciju u Zagrebu s ciljem da se razvija kvalitetno promišljanje o ulozi arhitekture u razvoju i zaštiti specifičnih vrijednosti hrvatskog turizma, ističući ideju o zajedničkom identitetu grada i regije, te zalažući se za ideju cjelogodišnjeg turizma.

Tema ARTUR-ove radionice u Puli koja će se održati tijekom prosinca 2013. godine i o čijem ćete terminu održavanja biti pravovremeno obaviješteni, je Gradski projekti kao turističke atrakcije.

Program ARTUR se realizira u suradnji s Društvima arhitekata Zadra, Dubrovnika i Istre, Gradom Zagrebom te strateškim partnerima ARTUR-a – Institutom za turizam i Savjetom za zelenu gradnju Hrvatska.

Dobrodošli!

O ostalim zbivanjima ovogodišnjih DANA ARHITEKTURE U ISTRI biti ćete pravovremeno obaviješteni.

Godišnja izložba Društva arhitekata Istre – Società architetti dell’Istria je izložba namjenjena članovima i široj javnosti.

Organizator: Društvo arhitekata Istre – Societa’ architetti dell’Istria (DAI-SAI)