Muzil – strategije prenamjene

Društvo arhitekata Istre vas poziva na prezentaciju projekta
Muzil – strategije prenamjene

studenata diplomskog studija arhitekture TU Wien.

galerija Zerostrasse, ulaz s Cvečićevog uspona (ispod Tehničke škole), petak, 3.07. u 20 sati.

Institut konzervacije na arhitektonskom fakultetu TU Wien u Beču ove je godine za temu rada odabrao pulski poluotok Muzil i njegove povijesne utvrde. Projektom revitalizacije tog područja, kojeg su osmislili studenti diplomskog studija pod mentorstvom profesora Gerharda Stadlera i Johannesa Sima, predviđeno je otvaranje Muzila za novi urbani život. Pomno istraživanje krajolika, objekata i inventara na terenu studenti su prenijeli u novo ruho Muzila. Uz već postojeći spoj između starih vojnih objekata i istarske flore nastala je uzbudljiva simbioza s urbanim životom. Na Muzilu je predviđena izbalansirana kombinacija kulturnih i edukativnih događanja te sportskih aktivnosti po mjeri Puljana i njihovih gostiju. Povijesno i prirodno značajni kompleks je uz odgovarajuću pažnju i stručnu revitalizaciju prenamijenjen kako bi odabranim sadržajima donio nove kvalitete urbanog prostora širokih razmjera.

Uz same studente TU Wien-a i njihove mentore, koji će prezentirati projekt, u diskusiji će sudjelovati gosti arhitekti Idis Turato i Leo Modrčin sa arhitektonskog fakulteta u Zagrebu te Emil Jurcan, predsjednik Društva arhitekata Istre.

Prezentaciju će moderirati Nika Mrđen, pulska studentica arhitekture u Beču i jedna od autorica projekta.

Organizator događaje je Techniche universitet Wien uz podršku Društva arhitekata Istre i Povijesnog i Pomorskog muzeja Istre.

Radujemo se vašem dolasku.