OKA: Getting Things Done

Oris Kuća arhitekture Vas poziva na otvorenje izložbe Getting Things Done: Evolution of the Built Environment in Vorarlberg., u subotu, 5. rujna 2015. u Oris Kući arhitekture u 12 sati.

Izložba Getting things done: Evolution of built environment in Vorarlberg je putujuća izložba koja je namjenjena upoznavanju međunarodne publike s arhitekturom austrijske pokrajine Vorarlberg. Više od 230 predstavljenih projekata nudi uvid u razvoj arhitektonske i obrtničke scene čiji počeci su u pokretu započelom u kasnim 1950im i ranim 1960im. Taj je pokret doveo do emancipacije vorarlberške arhitekture i kulture visokokvalitetne gradnje. Arhitektura je postala bitan dio identiteta pokrajine, a arhitektonski turizam je otkrio mjesta na koja može usmjeriti pažnju i dovesti posjetitelje. Čvorište arhitektonskog razvoja i središte diskursa postao je vai – Vorarlberger Architektur Institut.

Izložba je u Zagreb dovedena u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom. Projekt je pod pokroviteljstvom Saveznog ministarstva za Europu, integracije i vanjske poslove te države Vorarlberg.

Kustos i voditelj projekta: Wolfgang Fiel
Kustoska istraživanja i intervjui: Wolfgang Fiel and Denizhan Sezer
Partneri projekta: Werkraum Bregenzerwald, Vorarlberg Museum, vai – Vorarlberg Architecture Institute, Vorarlberg Tourismus
Koncept i razvoj dizajna postava izložbe: Martin Bereuter and Wolfgang Fiel
Vizualizacija i dizajn izložbe i časopisa: Clemens Theobert Schedler, Büro für konkrete Gestaltung
Projektna komunikacija I nacrti: Thomas Hindelang
Video i audio zapisi, fotografija scena i fotografska esejistika: Gerhard Klocker
Dizajn i programiranje internetske stranice: Erich Bendl and Thomas Bendl, www.studiobendl.com
Institucijska podrška I sredstva: Az W, Architekturzentrum Wien, Sammlung, vai, Vorarlberg Architecture Institute, Vorarlberg State Library

U petak, 4. rujna 2015. u 18 sati na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, autor izložbe, Wolfgang Fiel će održati predavanje o forarlberškoj arhitekturi.

Izložba je otvorena do 17.9.2015.

Radujemo se Vašem dolasku!

Oris