Vikend s Orisom u Dubrovniku

Približava se “Vikend s Orisom” - nova forma Orisove manifestacije koja je zamišljena kao trodnevni susret i druženje arhitekata, dizajnera, umjetnika uz predavanja istaknutih svjetskih i hrvatskih arhitekata, dizajnera, mislioca, a koji se održava od 8. do 10. travnja u Dubrovniku.

Predavači:

Sead Gološ
Neda Balog Golečki i Zvonimir Balog
Krunoslav Ivanišin
Saša Šekoranja i Dean Franić
Goran Milić

+ posebni gosti

Willem Jan Neutelings, dobitnik roterdamske nagrade Maaskant i gost-predavač na Sveučilištu Harvard zajedno s Michielom Riedijkom osniva arhitektonski ured sa sjedištem u Rotterdamu.
Willem Jan Neutelings i Michiel Riedijk rade zajedno od 1992. godine. Partneri su u uredu Neutelings Riedijk Architecten sa sjedištem u Rotterdamu te su stekli međunarodnu reputaciju kao jedan od vodećih arhitektonskih ureda specijaliziranih za dizajn i realizaciju kompleksnih projekata javnih, komercijalnih i kulturnih objekata. Projektirali su brojna kazališta, koncertne i gradske dvorane, muzeje, knjižnice, hotele, sveučilišta i poslovne zgrade. Rad arhitektonskog ureda Neutelings Riedijk često karakterizira skulpturalna kvaliteta te razigranost forme i ukrasa istovremeno slijedeći jasnu racionalnost i kontekst.
Zbog javne prirode većine projekata ovog arhitektonskog ureda, Willem Jan Neutelings i Michiel Riedijk skulpturalni element vide kao način komuniciranja zgrade u svom urbanom i društvenom kontekstu. Projekti poput Aan de Stroom muzeja u Antwerpenu, Instituta za zvuk i sliku u Hilversumu, Prometnog fakulteta u Rotterdamu, knjižnica i kulturnih centara Arnhem i Amersfoort objavljivani su u brojnim međunarodnim arhitektonskim časopisima te su osvojili razne nagrade i nominacije.

Goran Milić, direktor vijesti i programa na Al Jazeeri Balkans, dugogodišnji je novinar, urednik i direktor brojnih medijskih kuća, uključujući TV Beograd, YUTEL, Mrežu, VIN, HTV. Vodio je i uređivao više od 1.000 televizijskih dnevnika i autor je preko 120 dokumentarnih i putopisnih emisija. Proglašen je novinarom 2007. godine u Hrvatskoj, dobitnik je Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva 1992. godine i nagrade “Svetozar Marković” u Srbiji 1984. godine.

Dean Franić i Saša Šekoranja – Studio Franić Šekoranja osnovan 2011. godine, do sada je radio na nizu projekata dizajna interijera samostalno ili u suradnji s arhitektonskim studijima. U nizu privatnih objekata, postava izložbi, rada za publikacije o dizajnu interijera,  izdvajaju se recentni radovi na dizajnu interijera Hotela Adriatic u Rovinj, Hotela Kompas u Dubrovniku, restorana i koncept store-a Portrait u Dubrovniku.

Vikend s Orisom u Dubrovniku idealna je prilika za predah i uživanje u povijesnim,kulturnim i prirodnim ljepotama Dubrovnika. Uz zanimljiva predavanja istaknutih arhitekata i ugodno druženje u neformalnoj atmosferi, iskoristite priliku i uživajte u dodatnim kulturnim sadržajima, gastronomskim delicijama te jedinstvenoj atmosferi Grada.
Za djelić atmosfere s Dana Orisa u Dubrovniku 2014. godine pogledajte ovdje.

Za sudionike Vikenda s Orisom u Dubrovniku organizirani su i slijedeći dodatni sadržaji:
– petak, 8. 4. 2016. otvorenje izložbe o radu arhitekta Nikole Dobrovića
– nedjelja. 10. 4. 2016. organiziran razgled Vile Adonis arhitekta Nikole Dobrovića
Kotizacija za simpozij iznosi 300 HRK odnosno 90 HRK za studente, a za prijavu i aranžmane posjetite oris.hr

Očekuju se bodovi u SSU HKA.