Najnovije u Čistina

Vjekoslav Gašparović: Predstavnici vlasti na Muzil potajice vode investitore

Izvor: istarski.hr, 29.11.2011.

Film Čistina autora Vjekoslava Gašparovića dobio je 2. nagradu na 43. Reviji filmskog i videostvaralaštva u Puli. Riječ je o angažiranom radu mladog autora s kojim sam razgovarala 27. studenog nakon dodjele nagrada u pulskom Kinu Valli.

„Film je sniman na vrhu Muzila, na livadi smještenoj na vrhu grada koja je toliko prekrasna da ju je nemoguće opisati, već ju se može doživjeti samo dolaskom tamo. No, pristup je tamo, prema nalogu vladajućih, zabranjen. Film pokazuje taj prostor onima koji ne smiju ondje zakoračiti, a prikazuje ga osim slikom, i kroz osobni doživljaj. Tako da film pokazuje taj prekrasan prostor s kojeg na sve strane puca pogled. A jedan poseban sloj filmu daje arhivska audio snimka sa šetnje Muzilom gdje se okupljenima obratio gradonačelnik Pule Boris Miletić. Tako se film referira i na  aktualnu političku scenu u gradu“, ispričao je ukratko sadržaj filma.

Pročitaj ostatak…

Film Vjekoslava Gašparovića “Čistina” osvojio 2. nagradu na 43. Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva u Puli

Posebno nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da je na jučerašnjem javnom žiriranju 43. Revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva, po prvi puta održane u Puli, film Vjekoslava Gašparovića ”Čistina” na temu Muzila osvojio 2. nagradu, podijelivši drugo mjesto s još dva filma.

Od 112 prijavljenih kratkih filmova raznih žanrova, od igranih do dugometražnih i eksperimentalnih, u posljednja su tri dana u sklopu Revije u kinu Valli projicirana 42 selektirana filma.

Film “Čistina” možete pogledati u četvratk 01.12.2011. u 19 sati u sklopu projekcija kratkih filmova Video/Kolaž: Arhitektura.

Čestitke kolegi Gašparoviću i puno uspjeha u daljnjem radu.Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.