Najnovije u Dino Krizmanić

3 momenta / Dino Krizmanić i Leonid Zuban u Muzeju suvremene umjetnosti Istre

Pozivnica DINO - LEO 1 (1)

U petak, 8. 11. 2019. u 19 sati u Muzeju suvremene umjetnosti Istre / Museo d’arte contemporanea dell’Istria u Puli održat će se otvorenje izložbe pulskih arhitekata Dina Krizmanića i Leonida Zubana pod nazivom „3 Momenta“.

Riječ je o prvoj izložbi uopće koju Muzej posvećuje području arhitekture i njenim akterima te su predstavljeni radovi u cijelosti producirani za ovu priliku. Dino Krizmanić i Leonid Zuban rade na arhitektonskim projektima različitih veličina, tipologija i namjena; projektirali su i izvodili objekte u Hrvatskoj i izvan granica Hrvatske, sudjeluju i nagrađivani su na više urbanističko-arhitektonskih natječaja u zemlji i inozemstvu, od kojih se posebno ističu Crkva Sv. Ane u Rijeci i ulazna struktura tunela Eurasia u Istanbulu. Izložba traje do 1. 12. 2019. godine, a može se pogledati svakim danom osim ponedjeljka od 10 do 19 sati.

U svojim projektima iskazuju poseban interes za istraživanje tipologije koja ostvaruje kontakt i međuodnos vanjskog i unutarnjeg prostora, a naročito mogućnost aktivacije same opne objekta u funkciji stvaranja ugođaja i poticanju događaja. Takvim načinom rada ispituju različite koncepte i pokušavaju stvoriti dodatnu vrijednost u morfologiji grada (npr. nagrađivana crkva Sv. Ane u Rijeci).

Istražuju i granične situacije između arhitekture, konstrukcije i instalacije većih dimenzija kroz primjenu novih metodologija i alata u projektiranju, poput parametrijskog projektiranja čiji su primjeri Istraživački centar za iGuzzini u Recanatiju (Italija), Kružni tok u Puli i ulazna struktura tunela Eurasia u Istanbulu (Turska). Sve navedeno pronaći ćemo, prepoznati i iščitati u koncepciji i konačnoj prezentaciji ove izložbe za čiju realizaciju autori koriste razne medijske alate ostvarujući pritom i suradnju sa M.G.K. MUSICA koji će u večeri otvorenja održati A/V nastup uživo (riječ je o prikazivanju procesa nastanka A/V instalacije koja je sastavni dio izložbe) te izvesti DJ set koji će zvučno i glazbeno konceptualno biti u skladu sa prostorom i događajem.

Pročitaj ostatak…

Dani arhitekture u Istri 2015: predavanje Dina Krizmanića u Galeriji Poola

Predavanje Dina Krizmanića pod nazivom Parametarsko projektiranje održat će se u srijedu, 25.11.2015. u Galeriji Poola, Kandlerova 14 u 19 sati.

Parametarsko projektiranje nije nepoznati teritorij za arhitekte. Arhitekti su oduvijek projektirali i gradili zgrade u odnosu na mjenjajuće parametre koji uključuju klimu, tehnologiju, funkciju, formu, kulturu itd.
Računalo nije izmislilo parametarsko projektiranje, niti je redefiniralo arhitekturu kao struku, ali je stvorilo vrijedne alate koji su od tada omogućili arhitektima da projektiraju i konstruiraju inovativne zgrade sa zahtjevnijim kvantitativnim i kvalitativnim uvjetima.
Predavanje će dati kratak povijesni pregled parametarskog projektiranja, njegovo podrijetlo, razvoj, te u praksi pokazati njegovu konkretnu primjenu i prednosti.

Dino Krizmanić rođen je u Puli 1974. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1999. Od 2000. radi kao projektant, a od 2005. kao voditelj arhitektonskog projektiranja za tvrtku Urbis 72 u Puli, gdje s timom projektanta sudjeluje na više nagrađivanih arhitektonskih natječaja i projekata od kojih je dio realiziran i publiciran u stručnoj literaturi.

Dobrodošli!Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.