Najnovije u djeca

Izvješće radionica ‘Djeca i arhitektura’: 12.05.2012. i 02.06.2012.

U proteklom razdoblju održane su peta i šesta radionica u novom ciklusu Sekcije „Djeca i arhitektura“ DiA DAI, pod radnim nazivima ‘prostorna struktura’‘krajobraz i gradnja’.

Pročitaj ostatak…

Izvješće radionica ‘Djeca i arhitektura’: 28.01.2012. i 03.03.2012.

Ljudi su metrični, odnosno metar je iz našega tijela našao svoju mjeru. A onda smo, da li po metru ili po nekoj u nama upisanoj mjeri pronašli i pronalazimo dobar odnos svih stvari: koliko trebamo biti udaljeni da bismo nešto čuli, gdje nam je mjesto kada se želimo držati daleko od stvari, kako razmjestiti predmete oko nas da bismo im dali pravi značaj i sl.

Pročitaj ostatak…

ZAŠTO JE NUŽNO POVEĆATI BROJ SATI LIKOVNOG OBRAZOVANJA U ŠKOLAMA?

Na stranicama pogledaj.to naišli smo na zanimljiv članak o aktivnosti Udruge za promicanje vizualne kulture – Odgoj pažnje (OPA) i intervju s Gordanom Košćec, jednom od osnivačica Udruge. S obzirom da ovu temu smatramo iznimno važnom prenosimo vam članak Petre Tomljanović za pogledaj.to u cjelosti.

Pročitaj ostatak…

Izvješće radionica ‘Djeca i arhitektura’: 15.10.2011. i 19.11.2011.

U proteklom razdoblju održane su dvije radionice u novom ciklusu Sekcije „Djeca i arhitektura“ DiA DAI, pod radnim nazivima ‘vid i opip’‘njuh i sluh’; namjera im je bila istraživanje osjetilnih fenomena kao uvod u teme prostornog oblikovanja.

Pročitaj ostatak…

Izvješće radionica ‘Djeca i arhitektura’: 14.05.2011. i 04.06.2011.

U proteklom razdoblju održane su sedma i osma po redu radionice iz serije programa sekcije DiA DAI u suradnji s OŠ Veli Vrh.

Teme su bile sljedeće:

- Uporaba računala u arhitekturi (14.05.) - voditelj: Dino Krizmanić

- „Puna je Pula.. i idemo je otkriti“ (04.06.)  - voditeljica: Katja Regvat

Pročitaj ostatak…Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.