Najnovije u Katalizator

Inicijativa Višnjan – scena #3

Feđa Vukić i Šikuti Machine na temu ‘identitet mjesta’

U subotu, 18. lipnja 2016., s početkom u 20:30, u prostorima višnjanske zvjezdarnice na Tičanu, nastavit će se ciklus predavanja u sklopu ‘Inicijative Višnjan’ sa zanimljivim programom.

Grupa Katalizator i Društvo arhitekata Istre (DAI-SAI) u Višnjanu provode arhitektonsko-urbanistički proces, pod nazivom ‘Inicijativa Višnjan’, kojim u Višnjanu okupljaju arhitekte i ostale stručnjake tijekom cijele godine.

Trećim po redu večernjim događajem, scenom #3, isprovocirati će se pitanje ‘identiteta mjesta’ a o sličnim iskustvima i područjima djelovanja reći će nešto gosti predavači: profesor Feđa Vukić iz Zagreba i Andi Bančić, član umjetničke skupine Šikuti Machine iz mjesta Šikuti.

Nakon predavanja uslijediti će druženje s gostima predavačima. Ulaz je besplatan.
Dobrodošli!

Inicijativa Višnjan – scena #2

U sklopu interaktivnog arhitektonsko-urbanističkog procesa pod nazivom ‘Inicijativa Višnjan’, kojeg u Višnjanu provode grupa Katalizator i Društvo arhitekata Istre, u subotu 23. travnja 2016., predstavit će se arhitekti Mia Roth Čerina i Tonči Čerina te Ida Loher i Jelena Bračun, članice udruge OPA – udruge za promicanje vizualne kulture.

Predavanja, povezana temom ‘obrazovanje i prostor’, održati će se u prostorima osnovne škole Jože Šurana, u Višnjanu, s početkom u 20:00 sati.

Na sceni#2 ‘Inicijative Višnjan’, predstaviti će se i rezultati natječaja za vizualnu interpretaciju ‘Inicijative Višnjan’, a članovi sekcije ‘Djeca i arhitektura’, koja djeluje pri Društvu arhitekata Istre, najavit će ukratko akciju sa školskom djecom planiranu za satove likovne kulture tijekom redovite školske nastave idućeg tjedna.

Ulaz je besplatan. Pridružite se.

Pročitaj ostatak…

Inicijativa Višnjan – scena #1

U subotu, 06. veljače, u palači Sinčić na starogradskom trgu u Višnjanu obilježit će se početak ‘Inicijative Višnjan’, interaktivnog arhitektonsko-urbanističkog procesa u organizaciji neformalne grupe Katalizator i Društva arhitekata Istre (DAI-SAI).

Ovim događajem ujedno će započeti i ciklus predavanja tijekom kojeg će predavači raznih struka i interesa, doprinijeti razradi inicijative. Prvi u nizu, predavanja će održati poznati stanovnik Višnjana – znanstvenik Korado Korlević te Ivana Lučić, članica udruge Kombinat iz Rijeke. Povezati će se temom ‘Rituali u javnom prostoru’, s osvrtom na karneval. Nakon predavanja uslijedit će druženje uz DJ-a PeroDespero iz Rijeke.

Osim predavanja, inicijativa će uljučivati i niz drugih događaja kojima se želi istražiti naselje u izravnoj interakciji sa stanovnicima te, kroz sam čin planiranja i interveniranja u prostoru, ostvariti cilj reaktivacije naselja.

Kako bi detaljnije saznali o čemu se točno radi i na koji način možete sudjelovati, pozvani ste da nam se u subotu pridružite.

Dobrodošli!
Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.