Najnovije u Motovun

35. međunarodna ljetna škola arhitekture, Motovun 4.-11.8.2016.


U Motovunu, u Studijskom centru Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održat će se od 4.-11. kolovoza 35. međunarodna ljetna škola arhitekture. Program je iznimno bogat i atraktivan, a u mnogim je aktivnostima trajno otvoren za sve koji se žele pridružiti (predavanja, prezentacije, izložbe, diskusije i stručni obilasci).

U okviru stalnog ciklusa – kolegija Tradicija, kreativnost i održivost, obrađuju se teme prvenstveno vezane za obnovu istarskih gradova u kontekstu šireg prostora Istre; od urbanih detalja, tematski i po složenosti različitih zadataka za urbane i ruralne cjeline, do istraživanja i projekata koji su značajni za Istarsku županiju i ovu EU Regiju, a od 2007. godine s izrazitim usmjerenjem na koncept održive arhitekture i razvoja.

Primjenom izvorne metode računalne podrške (CAAD) u kreiranju modela obnove gradova već dvadesetak godina Škola prednjači tako osmišljenim i organiziranim radom u odgovarajuće opremljenom Studijskom centru koji se nalazi u zgradi na glavnom gradskom trgu Andrea Antico br. 5.

Različite teme uređenja javnih gradskih prostora, prije svega u Motovunu; trgovi, zidine, arhitektonske cjeline (budući Studentski dom) i izdvojene zgrade (Komunalna palača i interpolacije), prometne infrastrukture (prilazna cesta i stubišta – rampe), urbane opreme i vizualnih komunikacija, zaštite okoliša i sl., do recentnih aktualnih tema poput obnove Istarske željeznice Parenzane, odnosno njenog tunela u Motovunu, višenamjenske prenamjene dijelova kamenoloma u Kanfanaru i dr. Ove je godine glavna projektantska tema Nadzemne i podzemne interpolacije / Above and Underground interpolation.

Pročitaj ostatak…

Počela 32. ljetna škola arhitekture u Motovunu


Međunarodna ljetna škola arhitekture, koja se u Motovunu održava već 32. put, počela je s radom, a predavanja, izložbe, diskusije i stručni obilasci u okviru stalnog ciklusa “Tradicija, kreativnost i održivost” trajat će do 12. kolovoza.

Već tradicionalna izložba studentskih radova, na kojoj se izlažu radovi prethodne generacije, bit će otvorena u četvrtak, 8. kolovoza, u 20:30 sati u Multimedijskom centru LUKA u Puli, u suradnji s Društvom arhitekata Istre (DAI-SAI). Uz to, bit će izloženi i radovi Međunarodne radionice Arhitektura fortifikacija Brijuni 2012. u suorganizaciji s Ministarstvom kulture i Javnom ustanovom Nacionalni park Brijuni.

Pročitaj ostatak…

MEĐUNARODNA ŠKOLA ARHITEKTURE MOTOVUN 2012.

S velikim Vas zadovoljstvom pozivamo na otvorenje već tradicionalne izložbe studentskih radova na kojoj se izlažu radovi prethodne generacije, koja će se otvoriti u srijedu, 08. 08. 2012. u 20.30 sati u Multimedijalnom centru LUKA (Istarska 30, Pula), a ostvaruje se u suradnji s Društvom arhitekata Istre(DAI-SAI). Izložba će biti otvorena do 19. 08. 2012.

Pročitaj ostatak…

31. međunarodna ljetna škola arhitekture u Motovunu, 4.-11. kolovoz 2012.

Pozivamo vas na sudejlovanje u radu 31. međunarodne ljetne škole arhitekture u Motovunu.
Sastanci zainteresiranih će biti u petak, 29.6. i 6.7.2012. s početkom u 12.00 sati u predavaonici 317/III Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Prijave se primaju zaključno do 14.7.2012.

plakat

kontakt za detaljne informacije:

Red. prof. Ljubomir Miščević, dipl. ing. arh.
Voditelj Studijskog centra Motovun
Voditelj Međunarodne ljetne škole arhitekture
+385 1 4639394
+385 98 230940
miscevic@arhitekt.hr
motovun@arhitekt.hr
www.arhitek.hr

“30. međunarodna ljetna škola arhitekture” Motovun 2011.

S velikim Vas zadovoljstvom pozivamo na otvorenje već tradicionalne izložbe studentskih radova na kojoj se izlažu radovi prethodne generacije, a ove godine i uz retrospektivni postav pod nazivom 30 godina Međunarodne ljetne škole arhitekture Motovun – Tradicija, kreativnost i održivost i 10 godina Međunarodne radionice istraživanja sustava Tvrđave Pula , koja će se otvoriti u utorak, 09. 08. 2011. u 20.30 sati u Multimedijalnom centru LUKA (Istarska 30, Pula), a ostvaruje se u suradnji s Društvom arhitekata Istre (DAI-SAI).

Pročitaj ostatak…Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.