Najnovije u Škola i arhitektura

“Škola i arhitektura: eko hura!” / Video radionice održane 10.11.2012.

Škola i arhitektura: eko hura! je projekt kojim je Sekcija ‘Djeca i arhitektura’ izišla u otvoreni prostor. Zahvaljujući građanskoj inicijativi Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva pod nazivom  Naš doprinos zajednici i njihovoj financijskoj potpori -DiA DAI predložila je, a OŠ MonteZaro i ravnateljica Branka Sironić prihvatili – urediti stražnje dvorište unutar okućnice škole.

Pročitaj ostatak…

“Škola i arhitektura: eko hura!”


Sekcija DiA je tijekom mjeseca studenog 2012. krenula u izvođenje projekta pod nazivom „Škola i arhitektura : eko hura!“ u suradnji s Osnovnom školom Monte Zaro, zasnovanog na financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Projekt je odobren po provedenom natječajnom postupku za dodjelu sredstava u sklopu programa procjene građanskih inicijativa Zaklade
Naš doprinos zajednici“. Sekcija DiA izradila je idejno rješenje za uređenje dvorišta škole, koje se sastoji od parternog uređenja i uređenja zelenila, izrade klupica i drvenih tribina, te oslikavanja ogradnog zida muralom i grafitima.

U srijedu, 24.10.2012, započela je prva u nizu radionica: učenici od 5. – 8. razreda upoznali su se s projektom uređenja dvorišta i eko vrta, djeca su vrlo zaineresirano saslušala naše i dala svoje prijedloge za uređenje. U praktičnom dijelu susreta učenici su izradili makete prema tlocrtu situacije škole i dvorišta.

Radionicu su pripremili: Marta Bognar, Valentina Kaić , Katja Regvat, Daniela Škandul i učiteljice likovne kulture Rosana Zupičić i Margareta Juričić.

Slijedeća tematska radionica održati će se u subotu 10.11.2012. u dvorištu škole s početkom u 10h! Dođite i povedite prijatelje!

Svi zainteresirani za daljnje sudjelovanje mogu se javiti na e-mail: sekcija.dia@gmail.com.Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.