Najnovije u split

Priopćenje Udruženja hrvatskih arhitekata u svrhu zaštite žnjanskog platoa u Splitu

Zagreb, 27.3.2017. – Nakon javnog predstavljanja programskih smjernica uređenja žnjanskog platoa u Splitu, koje su izradili predstavnici Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Predsjedništvo Udruženja hrvatskih arhitekata dužno je osvrnuti se na djelovanje Gradske uprave Grada Splita i izjave pojedinaca kojima se potencira degradacija važnosti i vrijednosti predmetnog gradskog prostora te negira i ponižava instrument arhitektonskog natječaja.

Bez obzira što su programske smjernice, predložene od strane Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, na prihvatljivoj strukovnoj razini, one ne stvaraju okvir za stvaranje najboljeg rješenja za ovaj, Splitu iznimno važan, prostor. Dužni smo reagirati i na nedavna događanja i izjave profesora Nenada Fabijanića koji je svojevremeno kao predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata potpisao statut udruženja u kojem stoji: „Udruženje djeluje s ciljem razvijanja i afirmiranja hrvatske arhitekture i urbanizma, kulture prostora i zaštite čovjekova okoliša, a u skladu s etikom i uzancama arhitektonskog poziva.“

Pročitaj ostatak…

Natječaj za izradu idejnog rješenja SREDIŠNJEG OBJEKTA ZNANSTVENO-TEHNOLOŠKOG PARKA VUČEVICA

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA raspisuje, a Javna ustanova Zavod za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije organizira i provodi Otvoreni, za realizaciju, u jednom stupnju arhitektonski NATJEČAJ za izradu idejnog rješenja SREDIŠNJEG OBJEKTA ZNANSTVENO – TEHNOLOŠKOG PARKA VUČEVICA NA LOKACIJI VUČEVICA (OPĆINA KLIS).

Download OPĆIH UVJETA NATJEČAJA.

PROGRAM NATJEČAJA.

Prostori nedovršenih modernizacija: akcije i reakcije

Autor/izvor: UHA 27/09/2011

Konferenciju Prostori modernizacija: akcije i reakcije održati će se 7. i 8. listopada u Domu mladih – Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu. Sudjelovanje na konferenciji bodovat će se sa 18 bodova u sklopu SSU HKA, a ulaz na konferenciju je besplatan.

Udruženje hrvatskih arhitekata organizira u Splitu konferenciju “Prostori nedovršenih modernizacija: akcije i reakcije”, četvrtu  u nizu konferencija dvogodišnjeg (2010. – 2012.) međunarodnog istraživačkog projekta Nedovršene modernizacije – između utopije i pragmatizma: Arhitektura i urbanizam u bivšoj Jugoslaviji i zemljama nasljednicama. Projekt istražuje proizvodnju izgrađenog okoliša unutar društvenog, ekonomskog i kulturnog  konteksta socijalističke Jugoslavije  te refleksije tih procesa na području današnjih nezavisnih država nakon  njezinog raspada.Uz Udruženje hrvatskih arhitekata koje je pokrenulo projekt, te je njegov glavni nositelj, partneri na projektu su: Institut za suvremenu arhitekturu (Zagreb), Trajekt (Ljubljana), Umetnostna galerija (Maribor), Društvo arhitekata Beograda i Koalicija za održivi razvoj (Skopje).

Pročitaj ostatak…

KONFERENCIJA PROSTORI MODERNIZACIJA: AKCIJE I REAKCIJE, SPLIT 7-8.10.2011.

Poštovane kolegice i kolege,

Pozivamo Vas na konferenciju Prostori modernizacija: akcije i reakcije, koja će se održati 7. i 8. listopada 2011. u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu.

Sudjelovanje na konferenciji bodovat će se sa 18 bodova u sklopu SSU HKA, a ulaz na konferenciju je besplatan.

Pročitaj ostatak…

Grad ili resort?


U subotu, 11. lipnja je u MMC Luka održana tribina pod nazivom “Prostorna problematika na Jadranu i uloga struke”. Prisutni arhitekti Ivona Ivčević iz Šibenika, Idis Turato iz Rijeke i Leonid Zuban iz Pule te Dinko Peračić koji je putem skypa sudjelovao iz Splita raspravili su o trenutnim problemima u svojim gradovima – poluotoku Oštrici u Šibeniku, Marjanu u Splitu, Delti i lučkim prostorima u Rijeci, Muzilu i vojnim zonama u Puli, a spomenut je i slučaj visoravni Srđ u Dubrovniku.

Pročitaj ostatak…Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.