Najnovije u Aleksandar Ćelović

Inicijativa Otvoreni grad: Posljednji ispraćaj arheološkog nalazišta u Kandlerovoj

Počelo je zatrpavanje arheološkog nalazišta u Kandlerovoj ulici!

Pozivamo građane da nam se pridruže u posljednjem ispraćaju arheološkog blaga i svojim prisustvom obilježe ovaj povijesni čin u utorak, 26.4.2016. u 12:00.

Pročitaj ostatak…

A. Ćelović: Arheološki park u Kandlerovoj ulici, javni razgovor


Aleksandar Ćelović
Arheološki park u Kandlerovoj ulici
javni razgovor, ponedeljak, 24.08. u 20h.

Društvo arhitekata Istre vas poziva na javni razgovor s mladim pulskim arhitektom Aleksandrom Ćelovićem na temu revitalizacije i uređenja arheološkog nalazišta u Kandlerovoj ulici kod Gradske knjižnice u Puli. Razgovor će se održati na samoj lokaciji u Kandlerovoj u ponedeljak, 24.08. u 20h

Autor će prezentirati temu svoje diplome koja se bavila ovom lokacijom, a koju opisuje sljedećim riječima:

“Pulski lokalitet Svetog Teodora mjesto je kontinuirane izgradnje grada kroz povijest, danas očitovanog dugogodišnjim urbanim propadanjem. Prepoznavanjem potencijala mjesta predlaže se formiranje novih javnih prostora na ulazu u starogradsku jezgru, gdje se u dijalogu sa povijesnim slojevima Pule predviđaju intervencije gradotvornih namjera povezane u cjelinu arheološkog parka.”

Razgovor će voditi Emil Jurcan, predsjednik DAI-SAI-a.

*Aleksandar Ćelović rođen je 1989. godine u Puli. Nakon završene gimnazije odlazi u Zagreb gdje upisuje Arhitektonski fakultet. Studij završava 2015. godine s temom arheološkog parka u Kandlerovoj ulici u Puli. Želja za upoznavanjem novih krajolika i načina djelovanja odvela ga je u Lisabon, gdje trenutno provodi svoje drugo razdoblje rada u arhitektonskom uredu Campos Costa Arquitectos.


 Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.