Najnovije u tribina

Poziv na javnu tribinu “Sv. Katarina i Monumenti – problem zaštite Pomorske tvrđave Pula”

Pozivamo vas na javnu tribinu “Sv. Katarina i Monumenti – problem zaštite Pomorske tvrđave Pula” što će se održati u četvrtak, 24. svibnja 2012. u 13.00 satiDruštvu povjesničara umjetnosti Hrvatske, Preradovićeva 44, Zagreb.

Detaljnije o tribini u privitku.

Grad ili resort?


U subotu, 11. lipnja je u MMC Luka održana tribina pod nazivom “Prostorna problematika na Jadranu i uloga struke”. Prisutni arhitekti Ivona Ivčević iz Šibenika, Idis Turato iz Rijeke i Leonid Zuban iz Pule te Dinko Peračić koji je putem skypa sudjelovao iz Splita raspravili su o trenutnim problemima u svojim gradovima – poluotoku Oštrici u Šibeniku, Marjanu u Splitu, Delti i lučkim prostorima u Rijeci, Muzilu i vojnim zonama u Puli, a spomenut je i slučaj visoravni Srđ u Dubrovniku.

Pročitaj ostatak…

TRIBINA „PROSTORNA PROBLEMATIKA NA JADRANU I ULOGA STRUKE“

Društvo arhitekata Istre poziva vas na tribinu „PROSTORNA PROBLEMATIKA NA JADRANU I ULOGA STRUKE“ koja će se održati u subotu 11.6. s početkom u 19h u MMC-LUKA (Istarska 30, Pula).

Arhitekti iz Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke i Istre raspravljat će o tekućim prostornim problematikama u svojim gradovima poput Srđa u Dubrovniku, Marjana u Splitu, Delte u Rijeci i Muzila u Puli. Sudionici tribine osvrnut će se i na ulogu struke kako u zajednici u kojoj djeluje, tako i na mogućnost interveniranja u formiranju prostorne poltike.

Muzil sutra

Društvo arhitekata Istre poziva vas da sudjelujete na seriji javnih razgovora, tribina i otvorenju izložbe o razvojnim politikama i projektima pod zajedničkim nazivom “Razvoj: pod koju cijenu?” koji će se održati u Puli (Galerija Cvajner, MMC Luka), od 3. do 12.6.  lipnja 2011.

Suorganizatori događanja:
Zelena Istra, Pravo na grad, Zelena akcija, Heinrich Boell Stiftung, Društvo arhitekata Istre, Arihtektonski fakultet Zagreb

Pročitaj ostatak…

Predstavljanje prijedloga izmjena Statuta Društva arhitekata Istre, MMC Luka četvrtak 17. 02. u 18 sati

Pozivamo vas na predstavljanje prijedloga izmjena Statuta Društva arhitekata Istre, nakon čega će se otvoriti rasprava kako bi svi članovi mogli dati svoje konstruktivne prijedloge u duhu struke i zakona. Predstavljanje će se održati u Multimedijalnom centru LUKA, Istarska 30 u Puli, u četvrtak, 17. 02. 2011. s početkom u 18 sati.

U prilogu ćete naći već dostavljene prijedloge te nacrt novog Statuta (PDF dokument) s unesenim dopunama i izmjenama. Crvenom bojom je označen tekst koji bi se izbacio, a plavom tekst koji se dodaje.

Molimo vas da vaše prijedloge dostavite u tajništvo do srijede, 16. 02. 2011. Prijedlozi trebaju biti formulirani kao amandmani, s naznakom što se mijenja, briše ili dodaje i kako točno glasi novi tekst.

Nacrt novog Statuta
Prijedlozi za izmjenu Statuta – NADA ORBANIĆ SAPUNDŽIĆ
Prijedlozi za izmjenu Statuta – DANIJELA PERČIĆ TIČIĆ I MARKO PERČIĆ
Prijedlozi za izmjenu Statuta – LEONID ZUBAN
Prijedlozi za izmjenu Statuta – HELENA STERPIN, VJEKOSLAV GAŠPAROVIĆ, EMIL JURCANImpressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.