Najnovije u ZDA

Projekt Čiji je ovo grad?: objavljene Smjernice za planiranje javnih prostora u hrvatskoj

cof

Objavom publikacije „Smjernice za planiranje javnih prostora u Hrvatskoj“ završava provedba projekta „Čiji je ovo grad?“, koji je u periodu od siječnja do prosinca 2018. godine provodilo Društvo arhitekata Varaždin u partnerskoj suradnji s još četiri lokalna društva arhitekata: Društvom arhitekata IstreSocieta architetti dell’Istria, Društvom arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac, Društvom arhitekata Šibenik i Društvom arhitekata Zadra, uz financijsku podršku Zaklade Kultura Nova.

Publikacija objedinjava i sistematizira razmijenjena znanja i iskustva tijekom provedbe projekta te daje prikaz suvremenih i inovativnih metoda za planiranje koje mogu biti korisne u razmatranju budućih aktivnosti vezanih za unapređenje javnih prostora u hrvatskim gradovima. Naglasak je stavljen na pobuđivanje interesa javnosti, uključivanje lokalne zajednice, ispitivanje i testiranje potencijalne namjene i različitih načina korištenja te integralno sagledavanje prostora.

Publikacija je namijenjena arhitektima, urbanistima, krajobraznim arhitektima, dizajnerima, umjetnicima, predstavnicima lokalne uprave, javnih institucija, ali i predstavnicima civilnih udruga i građanima koji se žele aktivno uključiti u promišljanje svog životnog okruženja. Nastala je s namjerom da znanja o suvremenom planiranju javnih prostora izađu izvan okvira provedbe projekta „Čiji je ovo grad?“ i budu dostupna što većem broju ljudi. Edukacija i podizanje svijesti o značaju javnih prostora te komunikacija između svih dionika, preduvjeti su sustavnih promjena u pristupu planiranju i uređenju javnih prostora u Hrvatskoj.

Publikacija „Smjernice za planiranje javnih prostora u Hrvatskoj“ dostupna je na LINKU.

Visualizing Venice/Zadar NEW TEHNOLOGIES FOR THE URBAN HISTORY

venice zadar


Izložba: Prostori su-djelovanja

Što je arhitektonski ‘COMMON GROUND/ZAJEDNIČKA OSNOVA’?

common ground

Društvo arhiteka Zadra poziva Vas na predavanje 
Što je arhitektonski ’COMMON GROUND/ZAJEDNIČKA OSNOVA’?

Gost predavač: dipl.ing.arh. Tomislava Pavelić, izbornik hrvatskog nastupa.

Društvo arhitekata Zadra, Kraljskog Dalmatina 2/I, srijeda 17.10.2012., u 18:00.

Predavanje je u programu SSU HKA i boduje se s dva boda.

Detalje o predavanju možete naći na  www.zda.hr.

Nedovršene modernizacije: izmedju utopije i pragmatizma

nedovrsene modernizacije


Zbog velikog interesa, izložba ‘Nedovršene modernizacije: između utopije i pragmatizma’ ostaje otvorena do konca listopada.

Izložbu možete posjetiti u Kneževoj palači, I kat, Poljana Šime Budinića 2, Zadar, svaki dan od 10:00 – 20:00.  Ulaz je slobodan.

Pročitaj ostatak…Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.