MISLITE PROSTOR!
_____

Društvo arhitekata Zagreb (DAZ) pokrenulo je prvi godišnji ciklus međunarodnih konceptualnih natječaja. Svaki ciklus traje kalendarsku godinu, a sastavljen je od četiri natječaja pod zajedničkom godišnjom temom koju je zadao gost kustos. Svaki pojedini natječaj ima svoj zasebni programski zadatak koji definira žiri predložen od gosta kustosa i organizacijskog odbora.

U prvom ciklusu gošća kustosica je gospođa Eva Franch i Gilabert, direktorica Storefront for Art and Architecture iz New Yorka, a gospodin Shohei Shigematsu-a iz OMA-e u New Yorku će žirirati prvi natječaj u sklopu programa Think Space. Glavna ovogodišnja tema je Granice – Borders [geopolitički, ekološki, urbani i moralni scenariji]. Na kraju ciklusa održat će se konferencija na kojoj će se raspravljati o ovogodišnjoj temi. Poslije svečanosti dodijele nagrada otvoriti će se i izložba radova.

Četiri natječaja koja će istraživati temu granica nastoje proizvesti katalog uvjeta suvremenog života u društvenim, političkim i kulturnim sferama, te katalog arhitektonskih rješenja za iste.  

Pobjednik svakog od ukupno četiri natječaja biti će nagrađen sa 1000 eura. Drugonagrađeni će dobiti 700 eura, a trećeplasirani 350 eura.  

Prvi natječaj započeo je 14. prosinca, a rok za predaju je 8. veljače 2011. godine. Radovi se  predaju isključivo putem interneta. Natječajna pristojba iznosi 220 kuna (30eura).  

Autori programa Think Space su predsjednik DAZa Damir Ljutić, Luka Korlaet, Vesna Vrga Perović, Ana Dana Beroš i Kata Marunica. Projekt su podržali Hrvatska komora arhitekata i Udruženje hrvatskih arhitekata. Financijsku pomoć omogućio je Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada.  

Sve dodatne informacije o programu Think Space: Granice, ali i prijavu za sudjelovanje potražite na think-space.org

Think Space – OBJAVA ZA MEDIJE

Think Space – PREZENTACIJA