Think Space: Urban Borders – još 7 dana!


Približava se rok za prijavu radova za prvi natječaj programa
Misli prostor/Think Space – Granice: URBANE GRANICE

Rok za prijavu natječajnih radova: 8.2.2011, 23:59h

Želimo Vas još jednom podsjetiti da je do roka za prijavu radova za prvi natječaj iz programa Misliprostor/Think Space, pod nazivom Urbane granice, ostalo još samo nekoliko dana. Rok za prijavu je 8.2.2011. do 23.59h. Ujedno se želimo zahvaliti svima koji su se pridružili mreži progresivnih mislioca i odlučili istražiti zajedno s nama granice arhitektonskog promišljanja.

Glavnu godišnju temu pod nazivom Granice/Borders [urbani, geopolitički, ekološki i moralni scenariji] pripremila je gospođa Eva Franch i Gilabert, direktorica Storefront for Art and Architecture iz New Yorka, a trenutno je otvoren (do 8.02.2011.) prvi natječaj – Urbane granice kojeg žirira gospodin Shohei Shigematsu-a iz OMA (Office for Metropolitan Architecture) u New Yorku, vodećeg arhitektonskog ureda kojeg je osnovao glasoviti Rem Koolhaas 1975. godine. Ovaj natječaj propituje uvriježena poimanja onoga što je iznad i/li ispod zemlje, te izaziva natjecatelje na promišljanje jedne od temeljnih prostornih granica–ravnine tla.

Izuzetna nam je čast što Vas možemo pozvati da kratke intervjue s gospođom Evom Franch i Gilabert te gospodinom Shohei Shigematsu-om pogledate na službenim stranicama Think Space programa. Nadamo se da ćete kroz intervjue dobiti uvid kako žiratori „misle prostor“ te da će Vas potaknuti na daljnje istraživanje arhitektonske misli.

Natječajni radovi se mogu predati samo kroz Think Space službenu web stranicu www.thinkspace.org. Natjecatelji se moraju registrirati prije predaje radova. Radovi se predaju u digitalnom obliku podizanjem materijala na server i web stranicu Think Space programa prema propozicijama svakog pojedinog natječaja. Ljubazno Vas molimo da s procesom registracije i predajom natječajnih radova ne čekate do zadnjeg trenutka isteka roka za prijave jer veliki priljev radova može zagušiti server i onemogućiti podizanje materijala.

Sve ostale informacije kao i formu za prijavu radova možete pronaći na službenim web stranicama programa www.think-space.org