Konferencija Artur / Turistički prostor:Grad i regija, 27. ožujka 2014.Društvo arhitekata Zagreba u sklopu projekta Artur (Arhitektura i turizam) nastalog u suradnji s Institutom za turizam, Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, Društvom arhitekata Zadra, Društvom arhitekata Dubrovnika i Društvom arhitekata Istre, organizira konferenciju ARTUR 27. ožujka 2014. u Hotelu WESTIN, Zagreb na temu Turistički prostor: Grad i regija.

Na konferenciji ćemo kroz tri multidisciplinarna panela problematizirati grad i regiju s temama “KREATIVNOST I PARTICIPACIJA”, “ODRŽIVOST” te “ AMBIJENTALNA VRIJEDNOST DESTINACIJA” na kojima će godišnju temu ARTUR –a promišljati velik broj uvaženih stručnjaka iz područja arhitekture, dizajna, turizma, ekonomije i drugih relevantnih struka.

Završna konferencija ARTUR također prezentira rezultate okruglog stola održanog u Zagrebu kao i triju radionica u Zadru, Dubrovniku i Puli, koje će biti uvod u diskusiju na temu konferencije Turistički prostor: Grad i regija.

“Posebni gosti konferencije su Agencija KasselKramer, kreativni umjetnički direktor Gijs van den Berg a i Matthijs de Jongh, managing direktor koji će održati prezetnaciju primjera marketinga lokacija, mjesta, gradova, hotela, hostela i događanja. U prezentaciji će prikazati šest različitih projekata agencije koje imaju jednu te istu poveznicu: Privući ljude na određeno mjesto.

Na konferenciji ćemo kroz tri multidisciplinarna panela problematizirati grad i regiju s temama “KREATIVNOST I PARTICIPACIJA”, “ ODRŽIVOST ” te “ AMBIJENTALNA VRIJEDNOST DESTINACIJA” na kojima će godišnju temu ARTUR –a promišljati velik broj uvaženih stučnjaka iz područja arhitekture, dizajna, turizma, ekonomije i drugih relevantnih struka.
Završna konferencija ARTUR također prezentira rezultate okruglog stola održanog u Zagrebu kao i triju radionica u Zadru, Dubrovniku i Puli, koje će biti uvod u diskusiju na temu konferencije Turistički prostor: Grad i regija.
U dvorani Uvertira za vrijeme trajanja konferencije moguće je pogledati predstavljanje programa URBANIZAM OTOKA kroz dvije urbanističke teme Urbanizam otoka/nepoznate destinacije – Urbanistički planovi u sklopu Programa etno eko-sela na otocima Hvaru i Braču, APE  d.o.o. i Planirano talijansko naselje Ubli, 30-tih 20.st, Azra Suljić ,Ask atelijer.
Temu odnosa interijera i destiancija predstavit će Sekcija za interijer DAZ-a: Robert Križnjak i Martina Križnjak, dipl.ing.arh., voditelji sekcije za interijer, posvetivši posebno pažnju problematici difuznih hotela.

Izložba Nedovršene modernizacije/ Segment turizam, vezan uz temu turističke izgradnje i gradova u kojima su se održavale radionice ARTUR, kustosa i voditelja projekta Maroja Mrduljaša i Vladimir Kulića može se pogledati u dvorani Panorama. Projekt NEDOVRŠENE MODERNIZACIJE: Između utopije i pragmatizma  koordiniralo je Udruženja hrvatskih arhitekata u sklopu europskog projekta Kultura 2007-2013.

Pozivamo sve zainteresirane djelatnike lokalnih samouprava, turističke djelatnike, dužnosnike i udruge, urbaniste, arhitekte, investitore i developere, konzervatore, dizajnere, umjetnike, sociologe, ekonomiste, pravnike, stručnjake za zaštitu okoliša, građane kao tvrtke i obrte u turizmu da nam se pridruže na konferenciji te da postanu aktivni dionici u procesu stvaranja turističkog prostora grada i regije. “, stoji u pozivu organizatora.

Sudjelovanjem na Konferenciji ARTUR polaznici ostvaruju 2 boda „sukladno odredbi Pravilnika o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva, Tablici bodovnih vrijednosti kategorija unapređivanja i usavršavanja znanja r.br. 11.“Potvrdu o sudjelovanju izdaje organizator, Društvo arhitekata Zagreba.

O programu ARTURA saznajte više na stranicama ovdje.

Autor/izvor: DAZ 21/03/2014