Najnovije u DAS

DAS: Natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja uređenja Sutikle u Podgori

DCIM100MEDIADJI_0228.JPG

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA SPLITA (DAS) organizira i provodi

Javni, opći, u jednom stupnju, anonimni, za realizaciju, I. stupnja složenosti
Natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja
uređenja Sutikle u Podgori

Oznaka iz Plana nabave Raspisivača natječaja: EMV 21/23
Registarski broj natječaja Hrvatske komore arhitekata: 142-23/PO-AU/NJN

RASPISIVAČ I INVESTITOR natječaja je SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA, Domovinskog rata 2, 21000 Split; OIB: 40781519492; telefon: +385 21 400-282; e-mail: matea.dorcic@dalmacija.hrwww.dalmacija.hr; odgovorna osoba: Blaženko Boban, župan; osoba za kontakt: Matea Dorčić

PROVODITELJ I ORGANIZATOR natječaja je DRUŠTVO ARHITEKATA SPLITA (DAS), Starčevićeva 24c, 21000 Split, OIB 88950229770, koje zastupa Predsjednica, Daša Gazde, dipl.ing.arh., tel. +(385) 95 901 5700, e-mail: info@d-a-s.hr, web stranica: www.d-a-s.hr.

IZRAĐIVAČ NATJEČAJNOG ELABORATA
No.638 d.o.o., Vojnovićeva 21, Zagreb, OIB: 52465166500
Stručni tim: Maša Medoš, mag.ing.arch., A4387 i Klara Nikšić, mag.ing.arch., A4503

VRSTA NATJEČAJA
Javni, opći, u jednom stupnju, anonimni, anketni i za realizaciju, I. stupnja složenosti za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja uređenja Sutikle u Podgori

PREDMET NATJEČAJA je izrada idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja uređenja Sutikle u Podgori

Pročitaj ostatak…

Projekt Čiji je ovo grad?: objavljene Smjernice za planiranje javnih prostora u hrvatskoj

cof

Objavom publikacije „Smjernice za planiranje javnih prostora u Hrvatskoj“ završava provedba projekta „Čiji je ovo grad?“, koji je u periodu od siječnja do prosinca 2018. godine provodilo Društvo arhitekata Varaždin u partnerskoj suradnji s još četiri lokalna društva arhitekata: Društvom arhitekata IstreSocieta architetti dell’Istria, Društvom arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac, Društvom arhitekata Šibenik i Društvom arhitekata Zadra, uz financijsku podršku Zaklade Kultura Nova.

Publikacija objedinjava i sistematizira razmijenjena znanja i iskustva tijekom provedbe projekta te daje prikaz suvremenih i inovativnih metoda za planiranje koje mogu biti korisne u razmatranju budućih aktivnosti vezanih za unapređenje javnih prostora u hrvatskim gradovima. Naglasak je stavljen na pobuđivanje interesa javnosti, uključivanje lokalne zajednice, ispitivanje i testiranje potencijalne namjene i različitih načina korištenja te integralno sagledavanje prostora.

Publikacija je namijenjena arhitektima, urbanistima, krajobraznim arhitektima, dizajnerima, umjetnicima, predstavnicima lokalne uprave, javnih institucija, ali i predstavnicima civilnih udruga i građanima koji se žele aktivno uključiti u promišljanje svog životnog okruženja. Nastala je s namjerom da znanja o suvremenom planiranju javnih prostora izađu izvan okvira provedbe projekta „Čiji je ovo grad?“ i budu dostupna što većem broju ljudi. Edukacija i podizanje svijesti o značaju javnih prostora te komunikacija između svih dionika, preduvjeti su sustavnih promjena u pristupu planiranju i uređenju javnih prostora u Hrvatskoj.

Publikacija „Smjernice za planiranje javnih prostora u Hrvatskoj“ dostupna je na LINKU.

DAŠ: Dani lokalnog angažmana u Šibeniku

Društvo arhitekata Šibenik Vas poziva na Dane lokalnog angažmana gradski dnevni boravak koji će se održati u Šibeniku od 25.5. do 27.5. 2016. godine, u organizaciji Zavičajne škole i Sobe DAŠ.

Dani lokalnog angažmana zamišljeni su kao trodnevno događanje koje će okupiti sudionike različitih struka kako bi se kroz terenski obilazak, predavanja i zajedničku diskusiju pokušalo utvrditi probleme, te ispitati različite mogućnosti upravljanja prostorom grada.

Program obuhvaća obilazak arhitektonskih objekata i prostora koji su odigrali značajnu ulogu prilikom razvoja Šibenika, te predavanja koja će voditi stručnjaci iz područja arhitekture, sociologije i povijesti, s naglaskom na potencijalne prostore grada koji su trenutno neiskorišteni.

Cilj Dana lokalnog angažmana je bolje upoznati građane i struku s vlastitim gradom, odnosno njegovim zapuštenim i marginaliziranim prostorima, ali i prespitati ulogu arhitekture u današnjem funkcioniranju i oblikovanju grada.

Gosti predavači su Saša Šimpraga, Nataša Bodrožić, Diana Magdić, Dafne Berc, Emil Jurcan, David Kabalin te članovi Sobe DAŠ.

Pročitaj ostatak…

Natječaj: rekonstrukcija građevine stare uljare i nova crkva u Tučepima (DAS)

OPĆINA TUČEPI u organizaciji i provedbi DRUŠTVA ARHITEKATA SPLITA raspisuje državni, javni, otvoreni, projektni, dijelom anketni, u jednom stupnju, anonimni

NATJEČAJ
ZA IZRADU IDEJNOG URBANISTIČKO – ARHITEKTONSKOG RJEŠENJA REKONSTRUKCIJE GRAĐEVINE STARE ULJARE (LJETNIKOVAC IVANIŠEVIĆ) I IZGRADNJE NOVE CRKVE U TUČEPIMA
registracijski broj natječaja: 188-15-TU-IUA
oznaka iz Plana javne nabave Raspisivača: E-MV-13/15


INVESTITOR I RASPISIVAČ:
OPĆINA TUČEPI, Kraj 39a, 21325 Tučepi, OIB 03720208237, koju zastupa Načelnik Općine, Ante Čobrnić, tel. 021/623585, fax. 021/623568, e-mail: ante.cobrnic@tucepi.hr, web stranica: www.tucepi.hr.

ORGANIZATOR I PROVODITELJ:
DRUŠTVO ARHITEKATA SPLITA (DAS), Starčevićeva 24c, 21000 Split, OIB 88950229770, koje zastupa Predsjednica, Marijana Bronzović, dipl.ing.arh., tel. 098/208235, e-mail: tajnistvo@d-a-s.hr, web stranica: www.d-a-s.hr.

SVRHA I CILJ NATJEČAJA
Primarno, dobivanje najboljeg idejnog urbanističko – arhitektonskog rješenja u svrhu izgradnje nove crkve u Tučepima kroz projektni dio Natječaja, a zatim i dobivanje najboljeg idejnog rješenja za rekonstrukciju građevine stare uljare (ljetnikovca Ivanišević) i prenamjenu u kulturni centar kroz anketni dio Natječaja.

Pročitaj ostatak…

Novosti iz splitskog ogranka društva arhitekata

Pet članova predsjedništva Društva arhitekata Splita (DAS) i dvoje urednika DAS-ova web portala, također arhitekata, u ponedjeljak je podnijelo kolektivnu ostavku u znak protesta zbog ponašanja kolega u ‘slučaju Marjan’

Reuters

—-

Pročitaj ostatak…Impressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.