Najnovije u DiA

DiA mapirala Gornji Kamenjak!

U organizaciji Javne ustanove Kamenjak i Sekcije Djeca i arhitektura DAI-SAI, u subotu 28.03.2015. na Gornjem Kamenjaku održan je edukacijski izlet pod nazivom ‘Upoznajmo Kamenjak’.

Pročitaj ostatak…

“Škola i arhitektura: eko hura!” / Video radionice održane 10.11.2012.

Škola i arhitektura: eko hura! je projekt kojim je Sekcija ‘Djeca i arhitektura’ izišla u otvoreni prostor. Zahvaljujući građanskoj inicijativi Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva pod nazivom  Naš doprinos zajednici i njihovoj financijskoj potpori -DiA DAI predložila je, a OŠ MonteZaro i ravnateljica Branka Sironić prihvatili – urediti stražnje dvorište unutar okućnice škole.

Pročitaj ostatak…

“Škola i arhitektura: eko hura!”


Sekcija DiA je tijekom mjeseca studenog 2012. krenula u izvođenje projekta pod nazivom „Škola i arhitektura : eko hura!“ u suradnji s Osnovnom školom Monte Zaro, zasnovanog na financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Projekt je odobren po provedenom natječajnom postupku za dodjelu sredstava u sklopu programa procjene građanskih inicijativa Zaklade
Naš doprinos zajednici“. Sekcija DiA izradila je idejno rješenje za uređenje dvorišta škole, koje se sastoji od parternog uređenja i uređenja zelenila, izrade klupica i drvenih tribina, te oslikavanja ogradnog zida muralom i grafitima.

U srijedu, 24.10.2012, započela je prva u nizu radionica: učenici od 5. – 8. razreda upoznali su se s projektom uređenja dvorišta i eko vrta, djeca su vrlo zaineresirano saslušala naše i dala svoje prijedloge za uređenje. U praktičnom dijelu susreta učenici su izradili makete prema tlocrtu situacije škole i dvorišta.

Radionicu su pripremili: Marta Bognar, Valentina Kaić , Katja Regvat, Daniela Škandul i učiteljice likovne kulture Rosana Zupičić i Margareta Juričić.

Slijedeća tematska radionica održati će se u subotu 10.11.2012. u dvorištu škole s početkom u 10h! Dođite i povedite prijatelje!

Svi zainteresirani za daljnje sudjelovanje mogu se javiti na e-mail: sekcija.dia@gmail.com.

Izvješće radionica ‘Djeca i arhitektura’: 12.05.2012. i 02.06.2012.

U proteklom razdoblju održane su peta i šesta radionica u novom ciklusu Sekcije „Djeca i arhitektura“ DiA DAI, pod radnim nazivima ‘prostorna struktura’‘krajobraz i gradnja’.

Pročitaj ostatak…

Nova radionica Sekcije ‘Djeca i arhitektura’ u MMC Luka, 02.06.2012. u 10h

U subotu, 2. lipnja, u MMC Luka, Istarska 30, održat će se radionica za djecu Sekcije `Djeca i arhitektura` DAI-SAI-a sa početkom u 10 sati. Radionica je namjenjena djeci osnovnoškloske dobi. Prijaviti djecu za sudjelovanje u radionici moguće je  putem e-maila Sekcije : sekcija.dia@gmail.com

Tema arhitektonske radionice za djecu je `Krajobraz i gradnja`. Djeca će na radionici od stiropora složiti krajobraznu cjelinu iz našega kraja – uvalu Zonchi iz pulskog zaljeva. Kroz proces rada pokušat će se objasniti kako energija reljefa utječe na smještaj izgradnje i što intervencija u prostoru znači na razini fizičkih utjecaja – osunčanje, vjetrovi, nagibi terena-  i na razini sklada u slici krajolika. Permutacijom elemenata uz pomoć kojih ćemo složiti uvalu Zonchi možemo dobiti još nekoliko krajolika i postaviti pitanje da li bi ista intervencija vrijedila i na novim primjerima. Radionica se odvija u sklopu ovogodišnjeg ciklusa radionica Sekcije i s obzirom da je ista tema u prošloj godini odrađena sa djecom iz Zagreba, za kraj radionice usporedit ćemo rezultate!

plakatImpressum

web stranicu pokreće WordPress, copyright DAI-SAI 2010.